Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Mihai Stepanescu a înmânat, ieri, în jur de 200 de diplome de cetăţeni majori unor liceeni reşiţeni.

Un număr de aproximativ 200 de tineri reşiţeni au fost, miercuri, 11 iunie, invitaţii Primăriei Reşiţa care a pus la cale o nouă ediţie de celebrare a intrării în rândul cetăţenilor majori şi responsabili ai urbei, de această dată cu elemente noi, inedite.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, le-a înmânat tuturor tinerilor prezenţi diplome de excelenţă, de cetăţean major al municipiului de pe Bârzava, au fost felicitaţi şi încurajaţi să continue să-şi construiască drumul spre o frumoasă carieră profesională. „Este un moment emoţionant, de bilanţ, atunci când vor trage linie vizavi de situaţia şcolară, de relaţionare, şi cred că merită atenţia primăriei şi a consiliului local şi, bineînţeles, respectul nostru, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, după ce i-a felicitat pe cei aproximativ 200 de tineri prezenţi la festivităţi“. La final, tinerii au putut ciocni un pahar de şampanie cu primarul şi s-au declarat încântaţi de faptul că s-au putut întâlni sub acelaşi acoperiş cu liceeni din toate zonele municipiului şi că au putut schimba impresii cu aceştie, niciun alt eveniment neoferindu-le o asemenea posibilitate.

Au fost prezenţi tineri care au ajuns la vârsta majoratului în perioada martie-iunie, de la opt din cele nouă unităţile aferente învăţământului mediu reşiţean, cuprinzând licee şi colegii: Colegiul Economic al Banatului Montan, Liceul Teologic Baptist, Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, Liceul Teoretic „Traian Vuia“, Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“, Liceul Vocaţional de Arte „Sabin Păuţa“, Colegiul Tehnic Reşiţa şi Colegiul Tehnic Cărăşan.

Printre cei prezenţi nu s-au numărat şi liceeni de la Colegiului Naţional „Mircea Eliade“. Una dintre noutăţile evenimentului a fost aceea că, pe lista celor două sute de liceeni, s-au aflat şi şapte care împlinesc 18 ani în perioada 12-19 iunie, care au fost felicitaţi încă o dată şi care au primit flori.

Antoniu Mocanu

5 Comments

  1. OK dom’ primariu! Si cate locuri de munca ii asteapta pe tinerii astia in municipiul pe care-l pastoresti? Sau vor fi forta de munca pentru Caransebes, Timisoara ori Spania, Italia, etc.
    Mai las-o cu festivitatile si mai pune mana si ofera facilitati investitorilor si daca nu stii cum se face du-te la Vela, ca da meditatii !!!

    • Problema este ca asa cumpara voturi.Pentru ca toti cei care au fost acolo vor vota tot cu Stepanescu.Nu avem in oras locuri de munca,un mijloc de transport modern,dar sunt convins ca la urmatoarele alegeri tot Stepanescu iese primar,si daca va fi asa atunci resitenii isi merita soarta si sa nu se mai planga nimeni ca nu-i una sau alta in oras

  2. diplome pentru someri de la un viitor somer speram ca in curind va lasa primaria pe maini bune

Adaugă comentariu