Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai sunt câteva zile până la 1 Martie şi toată lumea caută ceva unic şi personal această ocazie.Din sticlă, tablă, plastic, lemn şi mărgele, cu şnururi din lână sau din mătase, mărţişorul, chiar dacă şi-a pierdut mult din semnificaţia de odinioară, de obiect simbolic cu încărcătură magică, rămâne cel mai căutat cadou în această perioadă. De câţiva ani mărţişoarele pe care le găsim în comerţ sunt de serie, banale, lipsite de inspiraţie, fără a mai purta nici un fel de încărcătură simbolică.

De aceea tinerii de la Centrul de Tineret Mansarda Reşiţa s-au gândit să vină în întâmpinarea celor care căută un spaţiu în care să îşi dea frâu liber imaginaţiei şi creativităţii pentru a oferi o alternativă la florile din plastic sau metalele lipsite de originalitate de pe tarabele instalate la tot pasul în oraş. Astfel, la Mansardă sunt aşteptaţi de luni până vineri, fără programare şi cu acces liber, toţi cei doritori şi curajoşi, dispuşi să experimenteze pentru a-şi fabrica mărţişoarele dorite. Se pun la dispoziţie mulaje de mărţişoare din materiale ceramice, culori acrilice, accesorii decorative, materiale reciclabile, soluţii inedite şi sprijinul echipei de la Centru.

Obiectivul acestor workshop-uri deschise publicului larg este pe de-o parte păstrarea tradiţiei mărţişorului, a simbolisticii, a semnificaţiei lui şi evitarea intrării acestuia în mod definitiv în curentul consumist, iar pe de altă parte crearea în aceste zile a unui spaţiu deschis la Mansardă, un spaţiu accesibil tuturor celor interesaţi de oferta de activităţi a tinerilor voluntari.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu