Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De luni, în fotoliul de preşedinte – director general al CAS Caraş-Severin se află, oficial, Tudoriţa Nicula.În urma concursului organizat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ce a avut loc în perioada 23-25 ianuarie a.c., Tudoriţa Nicula a fost declarată admisă, în baza celor două probe ale concursului. Luni, în fotoliul de preşedinte – director general, Tudoriţa Nicula a convocat o şedinţă prin care s-a familiarizat cu problemele stringente ale instituţiei.

„Vin cu o dorinţă mare de a încerca, împreună cu personalul cu experienţă din CAS Caraş-Severin, să rezolvăm câte ceva din aceste probleme. Este o subfinanţare cronică, putem spune, a sistemului, dar sperăm că şi Guvernul va găsi înţelegere şi finanţare pentru acest lucru. Vom încerca să îndreptăm ceea ce este de îndreptat şi să mergem mai departe cu lucrurile bune care s-au făcut, în aşa fel încât să crească gradul de satisfacţie al pacienţilor“, ne-a declarat noul preşedinte director general al CJAS Caraş-Severin.

În opinia Tudoriţei Nicula, problemele din sistemul sanitar cărăşean pornesc şi de la faptul că niciodată nu se poate respecta numărul cazurilor contractate cu spitalele din judeţ. O veste bună vine din statistica eliberării reţetelor electronice.

„Totul este perfect pe acest segment în ceea ce-i priveşte pe medicii de familie. Se îmbunătăţeşte simţitor şi sistemul de eliberare a acestor prescripţii în cadrul spitalelor din judeţ şi mai ales în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, unde, fiecare secţie are un set de reţete electronice offline (care vor fi introduse ulterior în sistem), ceea ce nu pune probleme pacienţilor externaţi“, ne-a declarat dr. Laurenţiu Mărţuică, mediul şef al CAS Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

2 Comments

  1. Pana nu politizati institutiile cu oameni care oricum au avut probleme cu ANI nu va lasati. O sa vina vremea cand vom rade partidele de pe scena politica. Mai putin aveti rabdare.

  2. Corect doamna, multe probleme…si tocmai a mai „aparut una”… Cunoscatorii stiu!

Adaugă comentariu