Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spre bucuria celor mici, vremea bună a scos din nou pe străzile Reşiţei trenuleţul rutier.

Mulţumită încălzirii vremii din ultima vreme, pe străzile municipiului a fost început să circule din nou trenuleţul rutier. Mijlocul de transport a fost introdus, spre bucuria celor mici, în urmă cu doi ani, prin hotărârea consiliului local, normele actuale fiind aprobate anul trecut. Totul a pornit de la ideea operatorului reşiţean de transport, Spedition Ro-A-Tir, care a transmis autorităţilor locale o adresă în acest sens.

Astfel, aleşii reşiţenilor au aprobat introducerea, pentru o perioadă nedeterminată, a acestui traseu de agrement, ţinând cont în special de faptul că pe raza municipiului de pe Bârzava şi în apropiere se află foarte multe zone turistice. Trenuleţul rutier poate circula în toate perioadele cu vreme favorabilă, adică în zilele însorite, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius.

Iar cei interesaţi, indiferent de vârstă, pot folosi acest mijloc de transport în fiecare zi a săptămânii, inclusiv în weekend, între două intervale orare: de la 10.00 la 14.00 (ultima plecare la ora 13.00, din staţia Victoria, respectiv la 13.30 din staţia Nera), precum şi între orele 17.00 şi 21.00 (ultima plecare la 20.00, din staţia Victoria, respectiv la 20.30, din staţia Nera). Plecările din depou, de la orele 10.00 şi 17.00, vor avea prima staţie în zona complexului comercial din apropiere. Acesta reprezintă, de altfel, şi ultima staţie în cazul retragerilor spre depou, de la orele 14.00 şi 21.00.

Restul staţiilor în care va opri trenuleţul rutier sunt cele obişnuite transportului public, iar preţul unui bilet este de 4 lei pe călătorie pentru persoanele cu vârsta de peste 10 ani, respectiv de 3 lei pentru cei cu vârsta între 3 şi 10 ani. Copiii a căror vârstă este de cel mult 3 ani beneficiază de gratuitate.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu