Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa Colegiului Național „Traian Lalescu” Reșița s-a clasat pe locul 2 la Cupa Tymbark, cea mai importantă competiție de fotbal din țară destinată elevilor, care și-a derulat etapa finală la Centrul Național de Fotbal Buftea.

La baza de pregătire a echipei naționale s-au întrecut cei mai talentați copii U10 și U12, băieți și fete, în cadrul turneului final al Cupei Tymbark Junior, competiție ajunsă la a doua ediție. Printre participante, la categoria U10 băieți, s-a aflat și echipa Colegiului Național „Traian Lalescu” Reșița. Elevii reșițeni au evoluat cu mult curaj și au ajuns până în finala competiției, în care au cedat cu 1-3 în fața echipei Școlii Gimnaziale Nr. 190 București. Locul al doilea pe țară, la clasele III-IV, nu e de ici, de colo. Reșițenii mai au un motiv de bucurie, Ianis Doană fiind desemnat cel mai bun jucător la această categorie de vârstă.

„Copiii au fost foarte dinamici, foarte energici, au avut și multe șanse de a marca. Sunt foarte buni, se mișcă foarte bine pe teren. Mi-a plăcut jocul lor colectiv, viteza de reacție și de deplasare pe teren. La detentă pe verticală este foarte bun Mihai Traia, portarul nostru, cu o îndemânare foarte bună, a apărat  multe mingi, iar la Lucas Mucălău am constatat o rezistență foarte bună. Ianis Doană are o tehnică foarte bună, preia foarte bine mingile, se vede că provine dintr-o familie de sportivi. Filip Bâcleșanu este foarte ambițios pe teren, este altruist, dă pase colegilor. Darius Șandru este un alt remarcat din echipa noastră, Norbert Lăzărescu șutează foarte bine, iar cuvinte de laudă am și pentru Mario Pitica, are forță atunci când lovește mingea. Condițiile de cazare și masă au fost foarte bune. Elevii noștri au fost foarte disciplinați, au dat dovadă de fair-play atât în teren cât și în afara lui. Au socializat cu alți copii de la alte școli”, ne-a declarat prof. dr. Gabriela Tobă, care i-a însoțit pe elevii de la CNTL la competiția de la Buftea.

Sub privirile a doi foști internaționali români, Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu, copiii s-au întrecut în faze spectaculoase și au sărbătorit fiecare gol înscris. Toți participanții la turneul final, cei mai buni din cei 124.759 de elevi înscriși în competiție, au fost premiați de reprezentanții FRF, ai Inspectoratului Școlar și ai sponsorului competiției.