Caraş-Severin, Romania

Şi la Poliţia Municipiului Reşiţa s-au prezentat diferite persoane ce au sesizat astfel de cazuri. „Pagubele sunt de multe ori uriaşe iar făptaşii sunt foarte greu de prins. Şi schimbul valutei la negru, achiziţionarea unor locuinţe prin diverşi intermediari sau vânzarea de maşini de cusut sunt tot atâtea cazuri ce vă pot lăsa cu buzunarele goale“, a precizat ag. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Un alt tip de înşelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu. Aceste obiecte sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din casă. În primul trimestru al acestui an, la IPJ Caraş-Severin s-au înregistrat 164 de sesizări de înşelăciuni, atât de natură economică, dar şi judiciară.

„De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte. Nu lăsaţi să intre în locuinţă persoane fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. În cazul că suspectaţi faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie“, a mai amintit ag. Cărbunaru.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu