Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – Devenit principala opțiune a schiorilor care preferă pârtiile Vâlsanu de pe Muntele Mic, telescaunul cu același nume se vede nevoit să mai funcționeze doar câteva zeci de ore în acest sezon.

Asta înseamnă, potrivit proprietarilor instalației de transport pe cablu de pe Muntele Mic, că Telescaunul Vâlsanu va funcționa pe o perioadă limitată în timpul weekendurilor care au mai rămas din acest sezon de iarnă. Ne explică de ce s-a ajuns la o astfel de situație cei de la weSki: „Din păcate, autorizarea pentru garajul de scaune al Telescaunului Vâlsanu ne-a fost respinsă de Primăria Turnu Ruieni. Consecințele nu au întârziat să apară, astfel că la ninsori abundente sau chiciură, scaunele ajung să cântărească peste o tonă și nu se pot curăța în proporție de 100%. Dar cel mai grav este faptul că 40 de tone de zăpadă înghețată, pe scaunele care balansate de viscol nopți și zile de-a rândul, au provocat o suprasolicitare a cablului nou care s-a întins prematur! Nu e un fenomen grav, doar că în loc ca prima matisare să fie făcută după un an și două sezoane de funcționare, trebuie facută acum cu cea mai mare urgență. Scaunele au 560 kg fiecare și în lipsa garajului, nu se pot da jos fără macara, iar macaraua până la jumatea lunii mai nu va putea urca pe munte. Este întins la maxim cablul, mai avem doar 1 cm și ajungem la al doilea semn roșu, moment în care instalația trebuie oprită”.

În consecință, cei de la weSki au decis să păstreze cele 50 de ore de funcționare rămase pentru zilele de weekend. Iar când acestea vor expira, „cei 23 de angajați care direct și indirect deservesc serviciile noastre de la Muntele Mic vor fi trimiși în șomaj. Localnicii angajați la Nordica nu vor mai lua salarii integrale, Primăria nu va încasa taxele cuvenite pe muncă, turiștii vor urca cu teul sau vor merge la Straja, iar cabanierii vor avea anulate rezervările! Nu mulți din cei care au schiat deja pe Vâlsanu vor mai urca cu skiliftul sau cu anticul telescaun Isai”, mai spun cei de la weSki.

Așteptăm și un punct de vedere oficial al Primăriei Turnu Ruieni cu privire la neacordarea autorizației de construcție pentru garajul care ar trebui să deservească Telescaunul Vâlsanu!

Adaugă comentariu