REŞIŢA – Prin jocurile şi atelierele organizate, copiii şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre această zonă.
În această lună s-a desfăşurat la Poiana Mărului tabăra Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu organizată de Asociaţia Altitudine Filiala Banat. La activităţi au participat 40 de elevi de gimnaziu din opt şcoli din comunităţile din preajma Munţilor Ţarcu precum Teregova, Rusca Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Zăvoi, Măru, Turnu Ruieni şi Borlova. Cu ambiţie şi perseverenţă, copiii au ajuns la vârful Netiş, unde vizibilitatea excelentă le-a permis să coreleze citirea unei hărţi cu panorama pe care o oferă o înălţime de 2093 m şi să identifice în zare vârfuri din masivurile Retezat, Godeanu, Ţarcu şi Semenic.
De asemenea, copiii au participat la ateliere şi excursii, au contribuit la pregătirea traseului tematic ce va fi realizat în Poiana Mărului în această vară, dar şi la realizarea Ghidului Turistic al Munţilor Ţarcu. În cadrul proiectului s-au desfăşurat lecţii de educaţie ecologică în şcoli la care au participat peste 270 de elevi şi sesiunea de comunicări „Să cunoaştem mai bine lumea în care trăim“, în cadrul căreia au prezentat lucrări proprii legate de natură 40 de elevi. Partenerii implicaţi în implementarea proiectului „Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu“ sunt Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, Ocolu Silvic Oţelu Roşu, Primăria Armeniş, Asociaţia Bio-Team şi cele opt şcoli din zona Munţilor Ţarcu.
Pentru al doilea an consecutiv, doi Rangeri Juniori însoţiţi de un adult vor participa la o tabără internaţională a Rangerilor Juniori în Parcul Naţional Krkonose în Cehia. În cadrul acestei tabere, cu tema „Following wilderness across boundaries“, elevii vor reprezenta Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu, vor avea ocazia să afle despre alte arii protejate din Europa şi despre activităţi pentru copii în cadrul unor organizaţii ce fac parte din Federaţia Europarc, ce cuprinde peste 350 de entităţi ce reprezintă arii protejate din Europa.