Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – O nouă ediție a Crosului Național „Ziua Olimpică” a avut loc la Reșița, reunind sute de participanți de toate vârstele. Cei care s-au înscris au concurat în patru probe, la feminin și masculin, de la clasele a III-a până la a XII-a și studenți. Fiecare participant care s-a prezentat la start a primit tricou cu însemnele olimpismului. La acest cros a participat și rectorul Universității Etimie Murgu Reșița, Andrade I. Bichescu, dar și handbalistul de națională Mihai Rohozneanu, care au dorit să ofere un exemplu tuturor participanților.

„La acest cros am fost în elementul meu. Mă bucur că am fost invitat de conducerea Academiei Olimpice, eu fiind de altfel și membru fondator. Copiii au fost foarte entuziasmați la această nouă ediție și i-am văzut veseli. Sper că vor rămâne motivați în continuare pentru că rezultate fără muncă nu există”, a declarat Gheorghe Megelea, medaliat olimpic la aruncarea suliței.

Rectorul UEM, Andrade I. Bichescu, a dorit să dea un exemplu tinerilor care au participat la acest cros: „Traseul a fost destul de frumos, dar și destul de greu. Ne bucurăm că avem cât mai multe astfel de acțiuni sportive la noi în oraș și ne dorim să existe o implicare cât mai mare atât a tinerilor, cât și a tuturor membrilor comunității noastre în sport. Astfel putem crește calitatea vieții. Sperăm ca la următoarele manifestări numărul concurenților să fie cât mai mare. Mă bucur că am văzut interes și din partea colegilor mei de la UEM și din partea studenților noștri de la specializarea Educație Fizică și Sportivă”.

Câștigătorii la elevii de liceu și studenți au fost: Liliana Dragomir de la CSM Reșița, Natalia Urecheatu de Colegiul Național Traian Lalescu Reșița și Paula Muntean de la Universitatea Eftimie Murgu Reșița. La masculin s-au clasat pe primele locuri studenții: Deian Sorescu de la Universitatea Eftimie Murgu Reșița, Claudiu Gogu de la Universitatea Eftimie Murgu Reșița și Sorin Axenti de la CSM Reșița.

Câștigătorii la gimnaziu au fost: Giulia Pârvu de la Colegiul Națioal C.D. Loga Caransebeș, Sorina Axenti de la Colegiul Național Traian Doda Caransebeș și Lavinia Mihoc de la Școala gimnazială Nr. 9 Reșița. La masculin: Gabriel Marian Didu la Școala gimnazială nr. 7 Reșița, Samuel Preda de la Școala Gimnazială Vărădia și Mario Oprea de Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița.

Câștigătorii la ciclul primar au fost: Maria Pârvu de la Colegiul Națioal C.D. Loga Caransebeș, Andrada Stroe de la Școala gimnazială Nr. 7 Reșița și Roberta Cojocaru de la Școala gimnazială Nr. 7 Reșița. La masculin: Andrei Crașovan de la Colegiul Național Traian Doda Caransebeș, Alexandru Covaci de la Școala Gimnazială Vărădia și David Tucaliuc de la Colegiul Decebal din Caransebeș.

Adaugă comentariu