Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zece şoferi cărăşeni şi-au pierdut permisele pentru că au condus băuţi de sărbători.

În perioada 21 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din Caraş-Severin au desfăşurat, acţiuni pe raza întregului judeţ cu aparatele de supraveghere video în urma cărora au aplicat 1.159 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 148.000 de lei celor care au încălcat normele de circulaţie pe drumurile publice.

În perioada menţionată, poliţiştii au sancţionat 861 conducători auto pentru că nu au respectat viteza legală de deplasare, 11 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, zece pentru că au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi 277 pentru alte abateri. Pe lângă sancţiuni au fost retrase două certificate de înmatriculare şi reţinute 34 permise de conducere (11 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, zece pentru consum de alcool şi 11 pentru alte abateri). În cadrul acestor acţiuni au fost constatate şi 25 de infracţiuni, dintre care 18 la regimul circulaţiei rutiere şi şapte de altă natură.

Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii acţionează în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Adaugă comentariu