Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reprezentanţii AJOFM Caraş-Severin consideră că evoluţia indicilor se încadrează în limitele naţionale.În condiţiile în care rata şomajului în judeţ se afla, în primele patru luni ale acestui an, cu maximum 0,20 de procente peste valoare înregistrată la nivelul întregii ţări, la sfârşitul lunii aprilie în Caraş-Severin se aflau 6.431 de şomeri, dintre care 2.691 neindemnizaţi.

„Din punctul de vedere al nivelului de instruire, doar 8% dintre şomerii cărăşeni au diplomă de studii superioare universitare, 27% au terminat liceul şi 65% au ajuns la un maxim nivel de instruire profesională, gimnazială sau primară. Ca şi categorii de vârstă, conduc detaşat cei între 40-49 de ani (1.902), urmaţi de cei între 30-39 de ani (1.448)“, a precizat Ovidiu Drăgilă, director adjunct al AJOFM.

Pe de altă parte, potrivit datelor prezentate de către instituţie, au fost vacante, în primele patru luni ale anului, 1.697 de posturi, dintre care 718 în luna aprilie. Aceleaşi date amintesc faptul că, prin AJOFM, în perioada de referinţă şi-au găsit loc de muncă 1.539 de persoane.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu