Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta le-a spus primarul Reşiţei, Ioan Popa, șefilor CJ, când a venit vorba despre drumul judeţean Prislop- Semenic.

Cum judeţul are un proiect de dezvoltare impresionant pentru Muntele Semenic, drumul din zonă nu poate fi mai prejos. Sigur, este circulabil, dar pentru a fi modernizat trebuie intabulat, apoi investiţi bani în el. Iar intabularea este mai dificilă pentru că unii proprietari privaţi s-au trezit că au şi ei drepturi pe acel drum.

La finalul conferinţei de prezentare a proiectului pentru Muntele Semenic, primarul Reşiţei, vizavi de acest drum, a spus că îşi oferă sprijinul necondiţionat.  „Sprijinim noi Consiliul Judeţean dacă ni se cere. Ne pricepem. Noi am devenit specialiști în exproprieri, avem deja vreo trei cazuri în oraș. Procedura e extrem de simplă, se identifică topometric terenul, se măsoară, se evaluează, se intră în negociere cu proprietarul. Dacă proprietarul nu e de acord să fie despăgubit pe valoarea evaluată, se dă o hotărâre de consiliu în cazul respectiv și se disponibilizează suma din evaluare într-un cont pus la dispoziția proprietarului. În acel moment, terenul a devenit în proprietatea Consiliului Local. Cetățeanul, dacă nu e mulțumit de evaluarea pe care a primit-o, poate să dea în judecată pentru sumă, terenul fiind deja trecut în inventarul Consiliului Local. Legislația s-a schimbat foarte mult, în luna august s-au făcut adăugiri pe ea, poți să expropriezi pentru drumuri, pentru parcuri, nu numai pentru utilități, interes public, infrastructură. Mie îmi place să expropriez acolo unde e cazul!”, le-a explicat primarul Reșiței preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu şi Flavius Nedelcea.

Pe tot parcursul acestui an, primarul Reşiţei a avut opozanţi la anumite proiecte, îndeosebi la amenajările urbanistice din Govândari, dar a rezolvat problemele. Şi susţine că merge mai departe: „Chiar și acolo unde se vor găsi opozanți. Pentru că am deja soluții!“.

2 Comments

  1. stafilococul auriu Reply

    Tot comunist este primarul Resitei! Pe cand un 11 iunie ca sa ne expropieze apartamentele si masinile?

  2. Proprietari sunt doar de la intrarea in munte pana la parcarea releului. De la Prislop pana la intrarea in munte nu sunt proprietari si acolo sunt problemele cele mai mari – cratere. Reabilitati acea portiune. Drumul este intabulat. Si nu proprietarii s-au trezit ca au teren acolo ci Consiliul Judetean s-a trezit acu ca are teren. Proprietari in munte sunt de cand s-au infiintat cartile funciare. Consiliul Judetean vrea terenul de sub drum probabil in baza HG532/2002. Popa a fost atras in acest rahat ca de fapt nimini nu a venit sa discute cu proprietarii. A blocat vreodata cineva drumul? Altcineva decat Consiliul Judetean pentru ca nu il curata. Ne place sa aruncam pisica si sa dam vina pe altii pentru banii cheltuiti pe maturat gropile nu pe reabilitat drumuri.

Adaugă comentariu