Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta le-a spus primarul Reşiţei, Ioan Popa, șefilor CJ, când a venit vorba despre drumul judeţean Prislop- Semenic.

Cum judeţul are un proiect de dezvoltare impresionant pentru Muntele Semenic, drumul din zonă nu poate fi mai prejos. Sigur, este circulabil, dar pentru a fi modernizat trebuie intabulat, apoi investiţi bani în el. Iar intabularea este mai dificilă pentru că unii proprietari privaţi s-au trezit că au şi ei drepturi pe acel drum.

La finalul conferinţei de prezentare a proiectului pentru Muntele Semenic, primarul Reşiţei, vizavi de acest drum, a spus că îşi oferă sprijinul necondiţionat.  „Sprijinim noi Consiliul Judeţean dacă ni se cere. Ne pricepem. Noi am devenit specialiști în exproprieri, avem deja vreo trei cazuri în oraș. Procedura e extrem de simplă, se identifică topometric terenul, se măsoară, se evaluează, se intră în negociere cu proprietarul. Dacă proprietarul nu e de acord să fie despăgubit pe valoarea evaluată, se dă o hotărâre de consiliu în cazul respectiv și se disponibilizează suma din evaluare într-un cont pus la dispoziția proprietarului. În acel moment, terenul a devenit în proprietatea Consiliului Local. Cetățeanul, dacă nu e mulțumit de evaluarea pe care a primit-o, poate să dea în judecată pentru sumă, terenul fiind deja trecut în inventarul Consiliului Local. Legislația s-a schimbat foarte mult, în luna august s-au făcut adăugiri pe ea, poți să expropriezi pentru drumuri, pentru parcuri, nu numai pentru utilități, interes public, infrastructură. Mie îmi place să expropriez acolo unde e cazul!”, le-a explicat primarul Reșiței preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu şi Flavius Nedelcea.

Pe tot parcursul acestui an, primarul Reşiţei a avut opozanţi la anumite proiecte, îndeosebi la amenajările urbanistice din Govândari, dar a rezolvat problemele. Şi susţine că merge mai departe: „Chiar și acolo unde se vor găsi opozanți. Pentru că am deja soluții!“.