Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Partea de hardware, 40 de computere de ultimă generație, a fost adusă vineri la spital de firma care a și donat 15 din cele 40 de echipamente.

„Noul sistem ne ajută să avem o evidență foarte exactă, să știm costurile per pacient, costurile cu medicamentele, cu materialele, este o gură de oxigen pentru noi. Donația este de 50 de mii de lei, fără să mai punem licențele, protecția antivirus”, a precizat managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Cican.

Există însă și un litigiu cu vechea firmă care s-a ocupat de sistemul informatic al spitalului, care, potrivit lui Cican, refuză să pună la dispoziția spitalului baza de date cu pacienți. „Am făcut o plângere penală pentru că ni s-a obturat accesul la baza de date de către firma cu care mai avem contract până în 9 noiembrie. Să nu avem acces la baza de date, CNP-uri private, ca să o putem translata pe un alt sistem, pe un server proprietatea spitalului… dar mai cu înțelegere, mai cu o plângere, trecem și peste asta. Cu noua firmă plătim doar jumătate din ceea ce plăteam actualei”, a mai adăugat Cican.

Noul sistem informatic este foarte accesibil pentru medici și asistente, pentru că cei mai mulți dintre aceștia îl folosesc deja în privat.

R.M.

3 Comments

  1. Manageri de acest tip ar trebui cautati pentru toate institutiile. Sper doar sa aiba suficienta tarie sa continue pentru ca va supota atacuri si sicane in scurt timp.

    • Sti ca spitalul are nevoie urgent de medicație și materiale sanitare , crezi ca poți salva un pacient cu , calculatoare?

    • Sti ca ieri dimineața , și a durat pana spre prânz , nici analizele nu au putut fi luate in sistem de urgentă ?

Adaugă comentariu