Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Doamnele care nu s-au grăbit să-şi înnoiască garderoba de sărbători o pot face acum, pe bani mai puţini.Nici nu a început bine noul an, că magazinele de îmbrăcăminte şi încălţăminte au venit cu oferte greu de refuzat de reşiţenii care mai au ceva bani în buzunare. Pentru a scăpa de stocuri, comercianţii afişează, în această perioadă, reduceri de preţuri care ajung în unele cazuri până la 50-70%.

Astfel, o cămaşă costă între 30 şi 79 lei, un pulover tricotat începe de la 45 lei şi poate ajunge la 70 de lei, iar blugii au preţuri cuprinse între 55 şi 120 lei. Gecile de iarnă şi paltoanele sunt ceva mai scumpe şi pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 100 şi 300 lei. Reduceri întâlnim şi în magazinele de încălţăminte, unde găsim cizme din piele cu 150 – 200 de lei, ghete îmblănite din piele întoarsă, care costă 200 de lei, cu 30% mai puţin decât înainte de Crăciun, dar şi încălţări din imitaţie de piele, pe care cumpărătorul nu va plăti mai mult de 70 – 100 de lei. Preţuri mai mici, cu 30% la sută, afişează şi magazinele de bijuterii şi cosmetice.

Cei mai mulţi preferă să cumpere în această perioadă pentru că sunt preţurile mult mai mici şi sezonul de iarnă nu s-a încheiat, aşa că încă mai pot purta hainele pe care şi le achiziţionează acum. „Noi am început reducerile ceva mai devreme şi am avut numai de câştigat. Chiar dacă luna ianuarie este moartă pentru mulţi comercianţi, noi nu am dus lipsă de cumpărători. Pot spune că au fost modele care înainte de reduceri nu s-au vândut, iar acum s-au epuizat toate stocurile“, ne-a spus Georgeta Silvăşan, lucrător comercial, în unul din magazinele din centrul municipiului.

Roxana Bălan Nafiru