Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Termenul de înregistrare a operatorilor în sistemul de agricultură ecologică este 30 iunie.

Potrivit Ordinului nr. 737/15.05.2014, fişele de înregistrare se depun, pentru avizare şi aprobare, la Direcţia Judeţeană Agricolă Caraş-Severin fie direct de operatori, fie prin intermediul asociaţiilor profesionale legal constituite în domeniul agriculturii ecologice.

De controlul şi certificarea produselor ecologice se ocupă în prezent organismele de inspecţie şi certificare private. Acestea sunt aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pe baza criteriilor de independenţă, imparţialitate şi competenţă stabilite în Ordinul nr. 181/2012. În urma controalelor efectuate de organismele de inspecţie şi certificare, operatorii care au respectat regulile de producţie vor primi certificatul de produs ecologic şi îşi vor putea eticheta produsele cu menţiunea ,,ecologic“. Pe eticheta aplicată unui produs ecologic sunt obligatorii următoarele menţiuni: referire la producţia ecologică, siglele, numele şi codul organismului de inspecţie şi certificare care a efectuat inspecţia şi a eliberat certificatul de produs ecologic.

Până la începutul acestei săptămâni, la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Caraş-Severin fuseseră înregistraţi în sistemul de agricultură ecologică un număr de 1.058 de operatori.

R.B.N.

Adaugă comentariu