Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Cu un buget mai mic cu aproape 700.000 de lei decât cel din 2014, primarul comunei Bozovici, Adrian Sergiu Stoicu, ştie că 2015 nu va fi unul uşor.

Edilul nu-şi pierde însă optimismul şi speră ca măcar pentru o parte din proiectele sale să obţină finanţări europene şi guvernamentale. „Bozovici este o altfel de comună. Avem 3.000 de locuitori, un muzeu, un serviciu de evidenţa populaţiei şi, în permanenţă, aici sunt organizate activităţi culturale şi sportive. În astfel de condiţii, cheltuielile noastre sunt mult mai mari în comparaţie cu ale altor localităţi. Încasările la bugetul local sunt peste 90%, însă când s-a făcut repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale nu s-a ţinut cont de acest lucru, iar Bozoviciul nu a primit nici un leu. Am primit pentru dezvoltare aproximativ 85.000 de lei, bani insuficienţi pentru investiţiile noastre, pe când alte comune, cu 500 – 1.000 de locuitori, au primit aceeaşi sumă sau chiar mai mult. Dar nu mă las descurajat şi voi căuta soluţii şi alte posibile surse de finanţare pentru proiectele mele“, a declarat Adrian Stoicu.

Un prim pas în acest sens a fost făcut deja, primarul şi echipa sa lucrând în prezent la întocmirea proiectului care luna viitoare va fi susţinut la Ministerul Dezvoltării, în vederea obţinerilor fondurilor necesare pentru asfaltarea DC 44 Bozovici – Lăpuşnicu Mare. „Lucrăm în paralel la acest proiect cu Primăria Lăpuşnicu Mare, însă ne vom depune proiectele separat la minister. Tronsonul ce trebuie asfaltat are o lungime de 10,5 kilometri, din care 4,5 km sunt ai noştri. Investiţia este mare, ea ajungând la 4.500.000 de lei. Intervenim anual pe acestă porţiune de drum pentru a plomba gropile, însă o reabilitare completă nu s-a mai făcut de peste trei decenii“, a exmplicat Stoicu. Edilul caută finanţare şi pentru reabilitarea dispensarului comunal, pentru care s-au făcut studiile geotehnice şi ridicările topografice.

Pentru anul în curs, Stoicu se gândeşte şi la amenajarea unei scene destinate evenimentelor culturale, dar şi la continuarea lucrărilor de reabilitare a parcului.

Adaugă comentariu