Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O întâlnire de lucru pe tema situaţiei de la UCM Reşiţa SA a avut loc joi, la sediul Instituţiei Prefectului. Discuţiile purtate de către reprezentanţi din conducerea societăţii cu prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, deputatul Ioan Benga, primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, directorul Finanţelor Publice, Ioan Dragomir, şi preşedintele CNSRL Frăţia Caraş-Severin, Jivomir Tovladiaţ, s-au axat pe stabilirea unei direcţii comune de acţiune în ceea ce priveşte problemele economice cu care se confruntă UCM Reşiţa SA.

„Ca urmare a analizei asupra situaţiei, s-a stabilit că principala dificultate cu care se confruntă în acest moment societatea este lipsa comenzilor. Totodată, este problematică şi dependenţa aproape totală de Hidroelectrica SA. În concluzie, a fost stabilită necesitatea ca atât autorităţile publice, cât şi reprezentanţii societăţii să acţioneze pe lângă factorii competenţi de la nivel central, pentru rezolvarea problemelor legate în mod special de datoriile pe care UCM Reşiţa SA le are la bugetul de stat“, se precizează într-un comunicat oficial al Instituţiei Prefectului.

Demersurile vor continua în cursul săptămânii viitoare, când se preconizează că va fi prezent la Reşiţa ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Flavius Rotariu

12 Comments

 1. L-ati vrut pe Chebu’ afara’ ca nu e destul de bun pentru voi, ca va fura ,ca face afaceri „necurate” … nah, e afara din UCMR acum. Cum e? Vad ca o duceti asa de bine , disponibilzari peste disponibiizari. Ce faci cu mana ta se numeste …? ( va las pe voi.)

  * lucru’ manual

  Felicitari !

  • Tu cum crezi ca se numeste , un om , care vine intr-o companie ca angajat si pleaca cu 30% din active ? Om de afaceri ? Eu cred ca altfel. Si ca sa recunosti despre cine vorbesc, iti spun. . CHEBUTIU . Uzina a facut-o 100% dependenta de Hidroelectrica , dansul. Iar despre contractele pe care le avea uzina pe timpul luminos , unde era profitul?

 2. Ptiu! Ptiu! sa nu te deochi. Te-ai tuns zero sa semeni cu Preda si Chebutiu. Da la adus de lucru cand te asemeni cu ei?

 3. Da ma ca sunt mai batran sunt BOU, si tu esti copilul meu. CAP sec ai dreptate, pana la privatizare noi faceam KaKaTuri nu hidrogeneratoare si datoriile care se tot maresc le-ai platit tu de acasa de la mata.

 4. Chebutiu a avut contracte la export si a adus si uzina pe profit, bou ce esti. Si avea si usi deschise la Bucuresti nu ca parlitii astia. Si nu era angajatul uzinei, asa ca esti si prost , ca daca ai vrea ai cerceta, ca doar la cat de informat te dai, esti din interior si ai acces la ele, dar vrei sa ne faci pe noi sa credem cacaturile tale si sa va gasiti in Chebutiu tap ispasitor! El se ducea la ministri la Bucuresti nu ii chema in frunte cu Poanta la Resita, cu surle si trambite prin presa. Lucruri facute cu tact nu cu orgolii de banatean, tapinar de la padure.

 5. Gogule ce nas da sa vina inapoi Chebutiu sa te vad atunci viteazule. El a bagat uzina in insolventa sau a tarat-o atatia ani cu tot cu rahaturile dinainte de 2004? Ca s-a incurcat cu voi, de asta e prost, dar vad ca incepe sa-si revina. Primul pas l-a facut si sunt toti bulversati, iar da tot sa ramana pe Valea Terovei. Gandeste inainte sa comentezi.

 6. Sunteti jalnici. Niste aserviti primarului. Din toata presa doar Nafiru a avut curaj sa spuna ca alesii au inchis mustaria si nu mai invita ziaristii la intalniri. E a doua oara, prima data la discutiile despre Otelul Rosu acum la afacerea cu Resita. Asa ca e tare primarul asta, v-a pus cu botul pe labe, nu mai caraiti decat cand va arunca el osul de ros.

 7. @ gogu 05.04.2013 07:37

  Gogule!

  sunt plecat de multe zeci de ani din Reșița; în vara anului ’90 mi-am căutat foștii colegi de școală; la s.m.m.u nimeni; la mecanică grea nimeni; la sculărie nimeni; la turnătorie nimeni; ………. am trecut drumul și la CSR; la cele 5 cuptoare de la oțelărie nimeni; la fierul vechi nimeni; la furnale nimeni; la aglomerator nimeni; la bandaje nimeni;……….

  în sfârșit mi-am găsit un coleg; după () pupăturile de rigoare l-am întrebat de x, y, …..; păi să vezi că x îi la turci; y îi la sârbi;…….. toți cu BYȘNIȚURI când trebuiau să fie la locul de muncă; i-am (le-am) spus colegilor că treaba asta îi va costa în timp (toate acțiunile au niște costuri); ….. așa că degeaba se plâng unii acum; ESTE TÂRZIU! (despre situația de la UCM am mai scris p-aici și anul trecut);

  tot ce se întâmplă la UCM seamănă perfect cu sistemul național de irigații; există, …. dar lipsește cu desăvârșire! tubulaturile sunt la fier vechi / în ograda proprie pentru solarii / sere; dalele de beton de pe canale sunt …… pavele în curtea omului…….. ș.a.m.d.

  AJUTAȚI-VĂ SINGURI, APOI O SĂ VĂ AJUTE ȘI CEL DE SUS!

 8. Pentru prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, deputatul Ioan Benga, primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, directorul Finanţelor Publice, Ioan Dragomir, şi preşedintele CNSRL Frăţia Caraş-Severin, Jivomir Tovladiaţ! Domnilor cat de prosti ne credeti? Ajutor nu veti primi pentru ca ar fi ajutor de stat si UE nu ne lasa! Decat sa pierdeti timpul ampulea pe la eu stiu ce orgii mai bine v-ati pune la masa si ati pune la bataie singurul vostru neuron functional si ati renunta la functii si promit sa va facem cetateni de onoare asta ca sa aveti un loc de veci gratis! Ce ziceti? Va tine?

  • ……….de prin alte părți se poate afla că administratorul judiciar de la Hidroelectrica …………………… nu dă doi bani pe salariații care protestează!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   el susține că datorită lui mănâncă 24.000 de oameni….!!!!

   afirmația lui Borza: **100 de oameni înseamnă un nimic. Mai pleacă 800!**

   dar nu uitați! Borza chiar pune în aplicare ** programul de guvernare**!!!
   și voi chiar credeți că ……. veți avea locuri de muncă???

   Hidroelectrica – UCMR = faliment sigur!

Adaugă comentariu