Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aproximativ 1.100 de reşiţeni au beneficiat, anul trecut, de scutiri de majorări şi penalităţi la plata dărilor locale.

Reşiţenii, persoane fizice, care au restanţe faţă de bugetul local nu trebuie să dea iama prea repede să-şi achite dările, pentru că peste doar câteva zile vor scăpa de plata dobânzilor, majorărilor şi a penalităţilor de întârziere. Mai exact, începând de luni, 2 februarie, până la sfârşitul lunii martie. Scutirile pentru aceste datorii accesorii se acordă atât pentru restanţele la impozitele şi taxele locale, cât şi la amenzile contravenţionale sau chirii. În ceea ce-i priveşte pe chiriaşii restanţieri, este vorba despre cei care folosesc spaţiile locative ale municipalităţii.

Potrivit hotărârii aprobate de către consilierii reşiţeni, persoanele fizice care îşi achită integral, în perioada 1 februarie – 31 martie, debitele principale restante, chiriile şi amenzile contravenţionale, vor fi scutite de la plata dobânzilor, penalităţilor şi majorărilor de întârziere. Pentru a beneficia de scutire, cei în cauză trebuie să plătească toţi banii pe care-i datorează primăriei, fie că sunt din impozite, fie că sunt din amenzi sau chirii. Abia după plata integrală a acestora, dovada achitării integrale a sumelor restante trebuie anexată unei cereri însoţite de o copie a actului de identitate, care trebuie înaintate municipalităţii.

„Având în vedere faptul că activitatea de colectare a impozitelor şi taxelor locale reprezintă o componentă majoră în susţinerea bugetului local, precum şi criza financiară ce a afectat şi municipiul Reşiţa, pentru impulsionarea achitării impozitelor de către persoanele fizice, considerăm necesară iniţierea unui proiect de hotărâre pentru acordarea scutirii de la plata dobânzilor, penalităţilor şi majorărilor de întârziere pentru persoanele fizice care achită integral, în perioada 1 februarie – 31 martie 2015, debitele principale restante, inclusiv amenzile contravenţionale, existente în sold. Această măsură se impune şi din cauza faptului că, la nivelul municipiului Reşiţa, numărul persoanelor cu venituri reduse este foarte mare, motiv pentru care considerăm că prin acordarea acestei facilităţi fiscale, în perioada 1 februarie – 31 martie 2015, se vor impulsiona persoanele fizice în vederea achitării integrale a debitelor principale restante, înclusiv amenzi contravenţionale, existente în sold“, se arată în expunerea de motive care a stat la baza deciziei consiliului local.

Adaugă comentariu