Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cei mai tineri dintre iubitorii şahului din Reşiţa au punctat la două competiţii regionale.La sfârşitul săptămânii recent încheiată şahiştii reşiţeni au participat la două turnee, la Craiova, respectiv Dumbrăviţa (judeţul Timiş). Astfel, David Datcu Goiceanu (Muncitorul Reşiţa) a fost prezent la „Vara Şahistă Craioveană“, ediţia a XIX-a, concurs de şah clasic, înregistrat la Federaţia Internaţională de Şah, alături de 32 de jucători. În final, David a acumulat 3,5 puncte, din 7 posibile, şi s-a clasat pe locul 17, turneul fiind câştigat de Claudiu Prunescu (C.S. Tinerii Maeştri Craiova), cu 6,5 puncte.

Apoi, la Dumbrăviţa, „Cupa Secerişului“ a cuprins două turnee de şah rapid, unul pentru seniori şi juniori şi unul pentru copii până la opt ani. În turneul principal, cu şapte runde, Daniel Cristian Korcsek (Talbot) a acumulat 3 puncte. În timp ce Anna Diana Colonescu (Muncitorul) a obţinut 2,5 puncte şi s-a situat pe locul întâi, la junioare. În „turneul bobocilor“, Alexandru David Korcsek (Talbot) a ocupat prima poziţie, cu 4,5 puncte, din 6 posibile, la categoria copii opt ani.

„Este îmbucurător faptul că jucătorii noştri se regăsesc printre fruntaşii turneelor, ne-a precizat antrenorul Valeriu Grozav, maestru al sportului. Iar important pentru ei este îmbunătăţirea experienţei, care contează foarte mult pentru concursurile următoare, pentru cariera lor“.