Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Centrul de Reintegrare Comunitară de la Jupa ar putea găzdui primii locatari încă din această iarnă.

Patru din cele zece case prevăzute în proiectul social, dar şi sediul administrativ al centrului, vor fi construite până la finele anului dacă nu apar impedimente majore, anunță reprezentanții Asociației Jesus Christ Living Hope Ministry.

„Până la 1 octombrie se va turna, împreună cu echipe de voluntari din România, fundaţia caselor, urmând ca în perioada 1 octombrie – 15 octombrie un grup de voluntari din SUA să vină pentru a ridica zidurile şi acoperişul celor patru case și al sediului centrului. Ultima etapă este prevăzută între 15 octombrie și 15 noiembrie, cu realizarea instalaţiilor termice, sanitare şi electrice şi a finisajelor interioare”, a precizat Charles Nzekwe, președintele asociației.

jupa1

Familiile selectate ca și beneficiari ai centrului vor fi din Caransebeș și împrejurimi, și trebuie să îndeplinească simultan trei condiții: să locuiască în spații neadecvate, să manifeste un grad ridicat de determinare pentru a-și schimba viata și să aibă copii. „Mulțumim Primăriei Caransebeş și firmei Enel pentru ajutor şi promptitudine”, a adăugat Nzekwe. Centrul de Reintegrare Comunitară de la Jupa este un parteneriat între Asociația Jesus Christ Living Hope Ministry, Primăria Caransebeș și TMD Friction și prevede la final un complex de zece case pentru oamenii nevoiași, care vor dispune și de o parcelă de teren pentru a se putea gospodări singuri.