Caraş-Severin, Romania

SASCA MONTANĂ – Concerte, mountain biking, drumeţii, tiroliană, rafting şi escaladă, toate la Rocker’s Challenge.

Iubitorii de muzică rock şi metal sunt invitaţi să petreacă un weekend de neuitat pe Cheile Nerei, în perioada 4 – 5 iulie, la cea de-a patra ediţie a Festivalului Rocker’s Challenge de la Sasca Română.

Printre cele opt formaţii care şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an („Goodbye to Gravity“, „Implant pentru Refuz“, „Coma“, „The Different Class“, „Velosonics“, „Viţa de Vie“, „ROA“) se numără şi trupa „Aeon Blank“. Într-un interviu, acordat recent site-ului metalhead.ro, Emil Luca, unul dintre componenţii trupei, le promite fanilor un concert plin de energie: „Festivalurile de genul acesta (cu referire la cel de la Sasca Română – n.r.), bazate pe trupe româneşti underground, sunt extrem de binevenite. Poate chiar mai mult decât cele care includ şi trupe străine, festivaluri la care, de regulă, trupele româneşti cântă tot pe scene mici, tot în faţa unui grup mic de oameni. Rock-ul românesc merită promovat, mai ales că, în ultimul timp, au apărut trupe care, din punctul meu de vedere, se pot compara fără probleme cu ce se face în afară. Şi mai e un aspect, la genul acesta de evenimente, interacţiunea cu publicul este una mult mai naturală şi mai sinceră“. Legat de piesele pe care trupa le va cânta în concertul de la Sasca Română, Emil Luca precizează că publicul va asculta în primul rând piese de pe următorul album, care va apărea în toamnă, însă se vor regăsi şi melodii de pe primul album, precum „Of Gravity and Passion“, „Auguries of Innocence“ sau „Kong“.

Festivalul Rocker’s Challenge îşi propune să promoveze nu doar muzica rock de calitate, ci şi frumuseţile naturale ale Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. Dacă seara este dedicată concertelor, pe timpul zilei organizatorii propun participanţilor puţină adrenalină, printr-o serie de activităţi sportive, precum mountain biking, drumeţii, tiroliană, rafting sau escaladă. Ca şi la ediţiile precedente, participanţii se vor putea caza în camping-uri amenajate corespunzător şi pensiuni. Evenimentul este organizat de Primăria Sasca Montană şi Asociaţia Caraş Adventure.