Caraş-Severin, Romania

CORONINI – De luna aceasta, în comuna din Clisura Dunării, încep lucrările de modernizare a sistemului de apă. Realizată în urmă cu mai bine de trei decenii, reţeaua de apă din Coronini impune probleme, în special pe timpul verii, când oamenii îşi udă grădinile. Pentru a pune capăt acestei situaţii, primarul Ilie Boboescu a decis să înlocuiască vechile conducte cu unele noi. Întreaga lucrare va fi executată de o firmă din Reşiţa, iar costul ei se ridică la suma de 1.900.000 de lei, bani de la bugetul local.

„După ce lucrarea se va încheia, sperăm noi în trei sau patru luni, calitatea apei va fi mult mai bună şi asta pentru că executantul lucrării va construi şi o staţie de tratare şi filtrare“, ne-a declarat primarul din Coronini, care împreună cu o parte din consilierii săi lucrează deja la un al doilea proiect, cel de alimentare cu apă al satului Sfânta Elena. „Nu ne bazăm pe fonduri europene, căci liniile de finanţare pentru dezvoltarea satului sunt, momentan, închise. Până în 2014 nici o primărie nu mai poate accesa bani europeni pentru lucrări de modernizare a infrastructurii rurale. Şi în acest caz ne vom baza doar pe bugetul propriu“, a precizat Boboescu.

Tot la capitolul priorităţi intră şi reabilitarea căminelor culturate din Coronini şi Sfânta Elena. Proiectele sunt în lucru, iar ele vor fi depuse în cadrul Grupului de Acţiune Locală „Clisura Dunării“, unde sunt prevăzute fonduri şi pentru astfel de lucrări. „Ambele cămine au nevoie de reparaţii capitale. La cel din Coronini am reuşi să facem toalete, cum numai la Mall găseşti. Din păcate, atât exteriorul, cât şi interiorul lasă de dorit“, a mai precizat primarul.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu