Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prima etapă a returului din Seria E, handbaliștii de la „Traian Vuia“ au obținut o victorie categorică.

Handbaliștii de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița au început cu o victorie clară returul Campionatului Național de Handbal al Juniorilor I, Seria E, 52-18 (25-8), în fața echipei LPS Liceul Militar „Mihai Viteazul“ Alba Iulia. Elevii profesoarei Lucia Moruț le-au lăsat oaspeților doar puține momente de respiro, apoi au jucat într-un ritm alert, oferind un spectacol pe cinste.

Nu s-a pus decât problema scorului în acest meci, controlat fără probleme de reșițeni. În mare formă, portarul Marius Băniță i-a exasperat pe albaiulieni prin paradele sale și a devenit pe parcursul meciului ținta aruncărilor spre poarta reșițeană. Profesoara Lucia Moruț a rulat tot lotul de jucători și a exersat mai multe scheme, pregătind astfel confruntările dificile cu LPS Banatul Timișoara și LPS Târgu Jiu.

A fost un meci în care am putut să-mi rodez toți jucătorii și mă bucur pentru acest lucru, a spus prof. Lucia Moruț. Un meci în care le-am pretins jucătorilor mei să fie foarte serioși și să se gândească la meciurile grele care vor urma și la turneul semifinal. Le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de această echipă. Îi felicit pe sportivi pentru victorie. În primele minute s-a văzut că nu am avut meciuri amicale în această perioadă, dar asta nu ne-a împiedicat să luăm avans și să câștigăm la o diferență foarte bună. Am putut pune în practică aproape toate schemele și pe atac și pe apărare. Vom avea un meci greu la Timișoara acasă, o echipă cu patru sportivi în Centrul Național, care cu siguranță vor juca contra noastră în această partidă.“

La rândul său, unul dintre handbaliștii reșițeni, Sebastian Sonohat se gândește la meciul următor, de la Timișoara: „Am început mai greu meciul cu Alba Iulia, însă pe parcurs ne-am «dezmorțit» și am câștigat la o diferență considerabilă. În mare parte, schemele ne-au ieșit. Trebuie să mai repetăm, pentru că urmează două meciuri de foc, cu Banatul și cu LPS Târgu Jiu.“

Traian Vuia: Marius Băniță, Gabriel Țicală, Răzvan Lupitu – Raul Heimbach (10), Marius Drăgănescu (7), Sebastian Sonohat (7), Raul Puia-Krucsai (6), Eduard Belchite (5), Sebastian Crăc (5), Andrei Balog (5), Elian Apostol (3), Alex Buzilă (2), Flavius Bejan (2), Narcis Nicolau.

Duminică, 22 februarie, Liceul Traian Vuia va juca în deplasare la LPS Banatul Timișoara.

 

Adaugă comentariu