Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În Staţiunea Eforie Nord s-au încheiat, recent, întrecerile mai multor concursuri internaţionale de şah, pentru juniori până la 14 ani, derulate pe parcursul a opt zile, în cadrul „Trofeului Litoralului“, ediţia a XXII-a.

Printre cei 48 de jucători înscrişi în turneul de şah clasic s-au regăsit şi trei componenţi ai C.S. Muncitorul Reşiţa. Care, la finalul celor nouă runde, au ocupat locuri onorabile. Astfel, David Datcu Goiceanu a acumulat 6 puncte, clasându-se pe locul opt, în clasamentul general, la egalitate de puncte cu locul cinci, urmare a departajării prin coeficienţii specifici, şi pe poziţia a IV-a, la copii 12 ani.

Apoi, Anna Diana Colonescu a realizat 5 puncte, situându-se pe locul 20, la egalitate cu locul 12, şi, de asemenea, pe locul patru, la fete 12 ani. În fine, Daniel Cristian Pădurean a contabilizat 4,5 puncte, ocupând locul 23. De remarcat faptul că turneul a fost înregistrat la Federaţia Internaţională de Şah.

La turneul blitz, cu 61 de jucători la start, David Datcu Goiceanu a înregistrat 5 puncte, şi s-a clasat pe locul zece, la egalitate cu locul patru. În timp ce Daniel Cristian a realizat 4 puncte, ocupând locul 20, la egalitate cu locul 17.

„Având în vedere valoarea adversarilor întâlniţi, fiecare dintre sportivi întâlnind patru-cinci şahişti ruşi, putem concluziona că rezultatele sunt onorabile, a precizat antrenorul Valeriu Grozav, maestru al sportului. În mod sigur, tinerii noştri jucători şi-au îmbogăţit experienţa competiţională“.

Adaugă comentariu