Caraş-Severin, Romania

Şi în acest an, s-a încercat refacerea zidului din zona Triaj, prin realizarea unor noi lucrări, dar şi implicarea unui număr cât mai mare de participanţi la concursul de skateboarding, singurul concurs de acest gen în zona de vest a României. Primele activităţi de desenare a zidului din Triaj au avut loc încă de la prima ediţie a evenimentului dedicat tinereţii. Atunci, cu sprijinul profesorului Adrian Garoiu, care a coordonat o echipă de elevi de la Liceul de Artă, au fost realizate primele lucrări.

Acestea au continuat să fie realizate şi în anii următori, anul 2004 aducând o noutate. La acea ediţie, un participant din Timişoara a realizat o piesă în stilul graffiti. De-a lungul anilor au participat „writeri“ din Timişoara, Oradea, Arad, Cluj, Bucureşti, Braşov şi Reşiţa. Anul acesta, cei selecţionaţi în urma concursului de schiţe sunt: Karm şi Ones din Timişoara, Hopa din Ploieşti, Smek din Arad, Sker din Bucureşti, Pike şi Doter din Târgu Mureş, iar participantele la secţiunea de street art sunt Rodica din Reşiţa, Camelia Nedelcu şi Juicy din Timişoara.

Prin desenele realizate, tinerii au reprezentat tema „Friendly Monsters“ (Monştrii prietenoşi). „Zilele Tinereţii“ au fost încheiate printr-un meci de baseball ce a avut loc duminică, pe stadionul de zgură din complexul sportiv „Mircea Chivu“.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu