Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă a obţinut o victorie la limită, scor 1-0, C.S.M. Metalul Reşiţa este o promisiune.

În noile condiţii, după transformările radicale din Valea Domanului, întâlnirea cu FC Caransebeş, fie şi amicală, de la finele săptămânii trecute, avea o importanţă aparte pentru elevii antrenorului Alexandru Pelici. Fiindcă era primul contact cu noii suporteri, un public nu prea numeros, dar dornic de un fotbal superior. Şi, în bună măsură, au reuşit. Pentru că, în ciuda succesului la limită, prin reuşita lui Stoica, din minutul 52, şi-au dovedit superioritatea, ţinând cont şi de faptul că jucătorii caransebeşeni s-au constituit destul de repede într-o formaţie relativ solidă, în jurul antrenorului Alin Artimon.

„A fost un meci de pregătire util, în care am întâlnit o echipă foarte bună, a precizat tehnicianul Alexandru Pelici. Prietenul meu Artimon este recunoscut pentru organizarea jocului, şi mă bucur că ne-am creat situaţii mari de gol, dar mă nelinişteşte faptul că nu reuşim să înscriem. Per ansamblu, sunt mulţumit, în special de efortul depus de jucători pe caniculă, şi, în plus, venim după o perioadă de pregătire. Jocul a fost bun, am controlat, zic eu, aproape întreaga partidă, şi mă refer până spre final, când am introdus în teren copiii şi pe cei mai tineri. Încet, încet, sperăm să rezolvăm ceea ce mai avem de rezolvat, pentru că tot timpul e loc de mai bine. Revederea cu Reşiţa a fost plăcută, ca întotdeauna, mulţumesc galeriilor, pentru că aşa trebuie văzute lucrurile, nu contează orgoliile când e vorba de culorile clubului şi trebuie să ridicăm echipa. Ne dorim să ne clasăm cât mai bine în această ediţie de campionat. Va fi un campionat greu, pentru că vor fi 14 echipe, cu cinci care retrogradează, şi probabil altele cinci, şase, care se vor bate la promovare, restul urmând să ne luptăm pentru o clasare cât mai onorabilă. Sperăm să ne ridicăm la nivelul pretenţiilor. Am venit cu sufletul deschis aici, să facem treabă bună şi să nu dezamăgim pe nimeni. Băieţii care au venit s-au acomodat neaşteptat de bine, sunt jucători cu mult bun-simţ, sunt tineri, adaptarea a fost bună. Le place foarte mult aici, şi sperăm ca lucrurile astea să se vadă şi în jocul lor”.

După confruntarea din Valea Domanului, cu CSM Metalul Reşiţa, de sâmbătă, 10 august a.c. (scor 0-1), tehnicianul formaţiei FC Caransebeş, Alin Artimon, a făcut câteva consideraţii asupra evoluţiei elevilor săi, având un punct de vedere pertinent, profesionist: „Sunt mulţumit de efortul pe care l-au depus băieţii, este al cincilea joc amical pe care îl disputăm în formula asta şi sunt anumite lucruri care s-au stabilizat din punct de vedere defensiv, fiindcă sunt mai uşor de realizat. Încă mai căutăm o anumită exprimare pe faza de atac… Corespunzător momentului în care ne aflăm, cred că suntem în grafic, lucrurile sunt în regulă, evoluţia noastră e dătătoare de speranţe, ca perspectivă. Deşi probabil că am putea mai mult, eu sunt mulţumit cu ceea ce realizăm acum, în anumite momente ale jocului. Şi căldura a limitat mult din exprimare, şi a noastră, şi a adversarilor, dar ne-am adaptat. În ceea ce priveşte lotul, ţinând cont că am găsit la Caransebeş patru jucători, cred că stăm nesperat de bine. Dacă la asta mai adăugăm şi limitările salariale pe care le avem, bugetul pe jumătate faţă de cel de anul trecut, stăm enervant de bine. Dincolo de gluma asta amară, ne dorim să obţinem rezultate cât mai bune şi ceea ce prestăm să mulţumească oamenii, fiindcă, până la urmă, e vorba de banii contribuabililor din Caransebeş, în cea mai mare parte, şi atunci e normal ca noi să-i respectăm prin jocul practicat. Asta sper să reuşim”.

Marius Moraru

1 Comment

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Pelici dixit:„Va fi un campionat greu, pentru că vor fi 14 echipe, cu cinci care retrogradează, şi probabil altele cinci, şase, care se vor bate la promovare, restul urmând să ne luptăm pentru o clasare cât mai onorabilă.„
    Concluzia matematica: Ne luptam pentru un loc 7 sau 8 sau 9!!!! Nu era mai bine locul unu in liga a 3-a pentru un sfert din banii publici bagati in mercenari!

Adaugă comentariu