Caraş-Severin, Romania

„Oricine poate vorbi despre calitatea învăţământului la Reşiţa, pentru că rezultatele vorbesc. Şi activităţile extracuriculare solicită foarte mult angajament, multă muncă. Atunci când vorbim despre rezultatele procesului de predare-învăţare, nu vorbim doar despre inserţia pe piaţa muncii. Putem spune că avem peste 60% inserţie în ultimul an, ceea ce cred eu că este foarte bine, într-un an de criză“, a precizat Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa, în deschiderea festivităţilor de prezentare a studenţilor reşiţeni – şi a profesorilor coordonatori – care s-au întors acasă cu premii, menţiuni sau locuri onorabile la competiţii, concursuri, olimpiade sau sesiuni de comunicări ştiinţifice organizate în ultimele două luni.

S-a vorbit despre tinerii care s-au distins în cadrul Olimpiadei Naţionale a Studenţilor Economişti, găzduită la sfârşitul lunii mai de către Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj Napoca, în cadrul Campionatului Naţional de Atletism de la Cluj, în cel al Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „studING“, organizat la Târgu Jiu, în cadrul Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice a Studenţilor şi în cel al Simpozionului Ştiinţific Studenţesc Internaţional „Creativitatea Tinerilor – Tradiţie a Banatului Montan“, de la Reşiţa.

Iar spre mândria celor de la UEMR, în anumite cazuri, Universitatea reşiţeană s-a aflat în rândul primelor cinci, din punct de vedere al numărului studenţilor premiaţi.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu