Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cei 27 de legumicultori cărăşeni, beneficiari ai programului de ajutor de minimis, au reuşit să comercializeze deja peste 55 de tone de roşii. Potrivit programului, prima perioadă de comercializare, respectiv ianuarie – 15 iunie, program prelungit, dealtfel, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din luna mai, s-a încheiat.

Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin, care i-a supravegheat îndeaproape pe fermieri oferindu-le consiliere direct pe teren, informează că producţia de tomate a fost comercializată atât în pieţele din judeţ, cât şi direct de la poarta fermei. Asta în pofida intemperiilor care au întârziat fructificarea și coacerea roșiilor. Se pare, însă, că adevăratele vânzări abia de acum încep.

Reamintim că prin Hotărârea Guvernului nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, producătorii agricoli cultivatori de tomate în spații protejate primesc echivalentul a 3000 Euro, dacă fac dovada că au comercializat minim 2000 kg tomate, de pe o suprafață de minim 1000 mp.

1 Comment

Adaugă comentariu