Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spune primarul Ioan Popa, explicând că autoritatea locală şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru ca Reşiţa să aibă tramvaie de calitate superioară, care să nu stea toată ziua la reparaţii în depou.

„Proiectul de tramvai este unul mai amplu decât mi-am imaginat eu în momentul în care am început să lucrăm la el, a ţinut să sublinieze primarul Ioan Popa. Adică noi am avut alocate 25 de milioane de euro pentru Reşiţa, însă datorită faptului că multe municipalităţi din România nu au proiecte, ni s-a sugerat că putem să mergem până la 200, chiar până la 300%, pentru că vor fi resurse financiare suficiente. Şi atunci am optat pentru o modernizare completă a liniilor, pentru staţii de reversare noi, pentru depou de tramvaie nou. Numai proiectul de tramvai, de reabilitare a liniei, plus depoul, s-a ridicat la 40 de milioane de euro. Am făcut un contract cu Ministerul Dezvoltării să depună dânşii proiectul de achiziţionare a materialului rulant, în speţă a tramvaielor“.

Potrivit edilului, Bucureştiul va cumpăra tramvaie pe caietul de sarcini bine gândit la Reşiţa. Asta pentru că s-au făcut vizite în teren în Germania, Franţa, Polonia şi s-au analizat problemele întâmpinate acolo, pentru evitarea lor la Reşiţa.

„20 de milioane de euro sunt atribuite pentru achiziţia a 13 tramvaie. E foarte mult! Se apropie de două milioane de euro pe un tramvai. Cel mai ieftin, un tramvai îl iei undeva la 1,2-1,4 milioane de euro. Deci noi ne vom lua nişte tramvaie de calitate superioară. (…) Comparativ cu Bucureştiul, noi am solicitat garanţie de zece ani, ei au de trei ani, noi am cerut în limita a 350.000 de kilometri, Bucureştiul în limita a 170.000, noi am solicitat prezenţă în traseu 92% din timpul unei luni. Cu alte cuvinte, nu va veni la licitaţie cineva care ştie că tramvaiul lui trebuie să stea la reparaţii prin depou. Cine ştie că are un tramvai bun va veni la licitaţie. Cine nu, nu va veni, pentru că va plăti penalităţi“, a avertizat Popa.

5 Comments

 1. Proiect bun !
  Dar cam de cate sute de ori o sa mai citim despre cum a fost gandit, sa va vedem la treaba si sa citim de stadiul etapelor, dar fara repetitii pe aceeasi tema. asa e cand nu ai ce sa arati, mentii sperante.

  • Bai, nene, de ce nu-ti faci matale un site si sa postezi acolo ce vrei matale si sa dictezi acolo ce politica editoriala vrei tu? Toti sunteti filozofi in comentarii, prosti sunt astia de la caon ca vi le lasa…

 2. Pe straduta de vizavi de hotel Boreal la intrare sunt gropi de mai putin si intrii doar cu tractorul, tot tramvaie asteptam si acolo sa le reparati? la fel si alte stradute : cea care duce spre gradinita floarea soarelui, spate bazar victoria, etc

  • Aleile din Micro 1 au fost plombate astă toamnă. Din păcate plombele s-au topit la prima ploaie. Toate! Zicea primarul recent că cică de vină ar fi că era asfalt pesedist.

   • iulicafarafrica Reply

    asfaltul pesedit nu face priză cu cel penelist!unul se mănâncă dinspre stânga,celălat dinspre dreapta!în 2012 nu era problemă,îm mâncau amândouă pe cel pedelist!

Adaugă comentariu