Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consiliul Judeţean Caraş-Severin a aprobat, pe bandă, 19 proiecte de hotărâre în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Şedinţa a fost convocată vineri, 27 aprilie, pentru discutarea unor probleme deosebite de pe agenda Consiliului Judeţean Caraş-Severin. În speţă a fost votată aprobarea contului de execuţie bugetară, atât al judeţului, al consiliului, precum şi a instituţiilor din subordine.

Un alt punct important a fost rectificarea bugetului judeţului cu o sumă de două milioane de lei, privind programul de întreţinere şi asfaltare a drumurilor. Este vorba despre trei drumuri în curs de finalizare – Caransebeş-Telescaun, Reşiţa-Văliug şi Reşiţa-Grădinari. Din cei 52 de milioane de lei, cât este valoarea totală a lucrărilor celor trei drumuri, reieşită din licitaţii, au fost alocate aproape 30 de milioane de lei.

„Nu este nici vina noastră şi nici a societăţilor comerciale care au situaţii de lucrări bine definite, dar, pentru a definitiva aceste lucrări, mai este nevoie de 22 de milioane de lei. Sperăm într-o rectificare de buget pozitivă care să suplimenteze măsura 577“, a precizat Ionesie Ghiorghioni, preşedintele desemnat al CJ. În urma excluderii din PDL a tuturor consilierilor judeţeni membri ai acestui partid, pe lista de rezerve, cei care erau PDL nu mai sunt membri ai partidului. Aşadar se pune în discuţie dizolvarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

„Am luat cea mai înţeleaptă decizie pentru a nu genera un vid în conducerea judeţului şi vom analiza adresa privind excluderea în următoarea şedinţă ordinară a consiliului. Aceasta va fi convocată pentru a scurta această perioadă de vid, probabil în 31 mai sau chiar în 7-8 iunie“, a mai precizat Ghiorghioni.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu