Caraş-Severin, Romania

ANINA – Primarul oraşului a pus pe tapet, în afara ordinii de zi, principalele situaţii cu care se confruntă.Depozitarea deşeurilor constituie o problemă actuală, care s-a acutizat şi pentru locuitorii fostei urbe miniere. Primarul Gheorghe Românu a ţinut să ia cuvântul în cadrul Colegiului prefectural, amintind că marţi şi miercuri vor fi organizate acţiuni împreună cu comisarii Gărzii de Mediu prin care să fie monitorizată colectarea gunoiului. O altă problemă ridicată de edilul şef se referă la canalizarea principală din cartierul Terezia.

„Până acum, am reuşit să facem o reparaţie capitală pe o porţiune de 120 de metri, dar, cum ne aşteptăm la precipitaţii însemnate în această primăvară, vom avea mari probleme“, a precizat primarul Gheorghe Românu. Poate cea mai însemnată problemă a fost lăsată la urmă, fiind legată de imposibilitatea colectării taxelor din pricina lipsei de personal: „Am făcut sesizări încă din luna septembrie a anului trecut, deoarece Primăria Anina funcţionează cu 52 de angajaţi dintr-un necesar de 73. Se creează sincope în activitatea de colectare a impozitelor şi taxelor şi de urmărire silită. Pe acest segment nu am niciun om şi sper să-mi fie deblocate şapte posturi în aşa fel încât să putem să ne desfăşurăm activitatea“, a mai amintit primarul.

Problema canalizării a găsit ecou în cadrul şedinţei, reprezentantul Sistemului de Gospodărire a Apelor, Wilhelm Szabo, precizând că lucrările pot fi incluse în planul de apărare împotriva inundaţiilor.

Adaugă comentariu