Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Muncitorul Reșița se confruntă cu greutăți financiare și criză de efectiv.

Singura echipă din municipiul de pe Bârzava angrenată într-o întrecere de primă ligă, Muncitorul Reșița, s-a reunit la începutul acestei săptămâni. De un lot redus numeric are parte echipa de fotbal în sală pregătită de Viorel Lolea și Ion Roman. Pe lângă plecările din timpul campionatului, în minipauza de iarnă gruparea reșițeană s-a despărțit de alți doi jucători importanți, Marius Staicu și Marius Călin, care veneau din fotbal. Muncitorul se va pregăti pe plan local, la Sala Polivalentă din Reșița, iar la finele acestei luni va reîncepe meciurile din Liga I.

„Din păcate, problemele financiare ne-au ajuns și pe noi, a spus antrenorul Viorel Lolea. Nu am reușit decât astăzi (luni, 12 ianuarie, seara – n.r.) să ne adunăm. Cu toate că este foarte târziu, sperăm să avem același climat bun de performanță și de liniște la echipă și să facem față cu brio rigorilor Ligii I. Țin să să le mulțumesc acestor băieți minunați pentru parcursul de până acum din campionat. Ne-am îndeplinit obiectivul, salvarea de la retrogradare, și de acum încolo orice loc câștigat în clasament este un mare plus pentru noi.“ Lotul este destul de restrâns în această perioadă.

„Avem zece jucători, Staicu și Călin vor continua probabil pe teren mare, mai spune Viorel Lolea. Dar încercăm să ne mai întărim cu jucători din Caraș-Severin, pentru că situația financiară nu este una fericită.“

Muncitorul Reșița ocupă în prezent locul al IX-lea în clasamentul Ligii I de fotbal în sală, cu 12 puncte și va disputa primul meci oficial din 2015 pe 25 ianuarie, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași.