Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cursurile primului semestru din anul școlar 2014- 2015, au început luni, 15 septembrie, atât pentru preșcolari cât și pentru elevi.

Primul an de școală este o schimbare importantă în viața unui copil, o etapă care aduce cu sine multe emoții, nerăbdare, curiozitate, uneori chiar și teamă. În județul Caraș-Severin, în anul școlar 2014-2015 funcționează 210 clase pregătitoare, constituite în 112 unități școlare. Deși vremea nu a fost tocmai de sărbătoare, ploaia nu a stricat buna dispoziție a „bobocilor“ care, alături de părinți și bunici, au pășit pentru prima dată în sălile de clasă. După ce s-au așezat în bănci, a venit și cel mai dificil moment al zilei – despărțirea de părinți. Contrar așteptărilor, adulții au fost cei mai triști, iar copiii șiau luat rămas bun cu zâmbetul pe buze, nerebdători să asculte povești, să afle lucruri utile și să lege prietenii noi. Cu emoții și bucuria revederii colegilor și profesorilor, și elevii „cu vechime“ au întâmpinat noul an școlar.

Noul an școlar la Caransebeș

Chiar dacă ploaia a dat peste cap festivitățile de deschidere a noului an de învățământ, liceele din Caransebeș s-au dovedit neîncăpătoare pentru sutele de elevi, părinți sau bunici care au venit cu mic, cu mare, să asiste la ceremoniile din prima zi de școală. La Colegiul Național „C.D.Loga“, holul liceului a fost luat cu asalt de toate generațiile de elevi, la fel întâmplându- se și la cealaltă unitate de elită a școlii caransebeșene, Colegiul Național „Traian Doda“. Ambele licee fac sau vor face obiectul unor investiții ample din partea administrației locale, așa cum a anunțat primarul Marcel Vela, prezent în ambele locuri la festivitățile de deschidere. „La «C.D.Loga» avem un proeict european de 18 milioane lei, realizăm un campus preuniversitar modern iar la «Traian Doda» am investit deja de la bugetul local aproape 1 milion de lei ca să schimbăm fața liceului, mai ales că în acest an se împlinesc 100 de ani de existență a acestei unități de tradiție a învățământului din Caransebeș“, a punctat primarul Marcel Vela.

Elevii s-au îndreptat apoi spre sălile de curs, pentru cei mai mici dintre aceștia emoțiile spunându-și cuvântul, bobocii fiind cu greu desprinși de părinți de către cele care vor avea grijă de educația lor în următorii cinci ani.