Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Edilul stațiunii Băile Herculane s-a aflat miercuri la București unde, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, a avut loc întâlnirea membrilor Asociației Stațiunilor Balneare din România, discuțiile vizând revitalizarea stațiunilor balneare și repunerea lor în circuitul turistic.

„Am discutat cu ministrul Dezvoltării Regionale, dl Daniel Suciu, mai multe clarificări privind demararea Programului <<Stațiuni Balneare>>, finanțat prin OUG 114. În prima etapă, Băile Herculane va solicita finanțare pentru achiziția de microbuze pentru transport local și minicare pentru transport turistic de agrement”, a precizat primarul Cristian Miclău la finalul discuțiilor cu șeful Dezvoltării Regionale.

Programul „Stațiuni Balneare” este finanțat integral din bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin bugetul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, fiind un program de ajutor de stat pentru proiecte din 31 de stațiuni balneare din România. Prin schema de minimis, se acordă un ajutor de stat în procent de 50% din valoarea investiției, iar finanțarea din buget este de până la 200.000 euro. Proiectele de investiții efectuate în cadrul Programului „Stațiuni Balneare” trebuie să fie realizate în cel mult 12 luni de la încheierea acordului de finanțare.

Adaugă comentariu