Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Edilul face memoriu la Ministerul Transporturilor şi asta pentru că, începând cu data de 25 septembrie 2019, vor interveni modificări în circulația trenurilor de pe ruta Oravița – Anina și retur, iar pe Semmeringul bănăţean se va circula doar trei zile, în weekend. Iar CFR justifică acest program prin faptul că numărul călătorilor este redus în unele zile lucrătoare ale săptămânii.

Primarul Aninei, Gheorghe Românu, este revoltat de decizia CFR, spunând că trenul nu poate circula pe ruta respectivă doar în weekend. „Linia ferată se va degrada. Este obiectiv de patrimoniu clasa A, au obligaţia să îl întreţină, să îl păzească, să îl facă să funcţioneze. Ei ce fac? Reduc circulaţia, mai ales acum toamna, când peisajul este superb pe acest traseu. Voi face memoriu la Ministerul Transporturilor, pentru că deciziile astea ale CFR nu mai ţin cont de nimeni şi nimic. Sunt vitregiţi şi turiştii care vin. Să facă ceva să atragă mai mulţi dacă sunt nemulţumiţi de numărul lor. În ţara asta, în loc să promovăm şi să dezvoltăm ce avem, noi reducem şi închidem tot ce e frumos“, ne-a spus Românu.

Astfel, potrivit deciziei CFR, trenurile vor circula numai în zilele de vineri, sâmbătă și duminică: R 9695 Oraviţa – plecare 11:15, Anina – sosire 13:08 începând cu data de 25 septembrie; R 9696 Anina – plecare 14:40, Oraviţa – sosire 16:34 în perioada 25 septembrie – 31 octombrie; R 9694 Anina – plecare 13:30, Oravița – sosire 15:24 începând cu data de 01 noiembrie. Totuși, agențiile de turism și grupurile organizate de cel puțin 30 de persoane, care doresc să călătorească cu trenul pe această rută în celelalte zile ale săptămânii, își pot planifica călătoria cu cel puțin 15 zile înainte și se pot programa la numărul de telefon: 0372.561.600, fax: 0372.561.602 – de luni până joi, între orele 08:00-16:00 și vineri între orele 08:00-14:00.

Un bilet pentru călătoria pe ruta Oravița – Anina și retur costă 13,9 lei / sens (cuprinde și rezervarea locului). De asemenea, elevii și grupurile organizate beneficiază de reducere. Legitimațiile de călătorie se pot cumpăra în limita locurilor disponibile, cu anticipație de 30 de zile, de la orice casă de bilete cu emitere electronică, din stațiile de cale ferată și agențiile de voiaj CFR Călători, precum și ONLINE. În ziua plecării trenului, biletele se pot procura atât din staţia Oraviţa, cât şi de la personalul de tren la același preț (inclusiv cu rezervarea locurilor) în limita locurilor disponibile. Emiterea legitimațiilor de călătorie fără rezervare se poate efectua numai în ziua plecării trenului, după epuizarea locurilor disponibile, în număr limitat.

Să vedem dacă memoriul primarului Aninei va primi vreun răspuns de la mai marii CFR…

Nina Curiţa

FOTO: Sorin Toma

1 Comment

  1. pai normal cand 90% din calatorii din timpul saptamanii sunt ori cfr-isti, ori merg cu nasu

Adaugă comentariu