Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu prilejul Sf. Nicolae, municipalitatea reşiţeană a trecut pragul unui număr de zece nonagenari.

Reprezentanţii municipalităţii au adus sărbătoarea în casele câtorva dintre cei mai în vârstă reşiţeni, cărora le-au dus diplome de excelenţă pentru faptul că au ajuns să treacă de pragul de 90 de ani, în calitate de cetăţeni ai reşiţei, dar şi o atenţie financiară (câte 250 de lei).

Prima persoană căreia i-a fost trecut pragul a fost Rozalia Toszeghi, de 91 de ani, care s-a arătat extrem de jovială şi plină de energie. Femeia s-a bucurat de vizita celor de la primărie, apreciind gestul ca fiind unul deosebit, mai ales acum, în prag de sărbători, şi le-a urat tuturor celor prezenţi să aibă o viaţă liniştită şi să ajungă la anii pe care-i are. Povestea Rozaliei Toszeghi începe la sud de Dunăre, în Banatul sârbesc, acolo unde s-a născut, şi continuă în Szeged, Ungaria, unde, în timpul războiului aproape a fost îngropată de vie, împreună cu mai multe persoane care se aflau într-un adăpost lângă care a explodat o bombă. A venit ulterior în România, pe meleaguri timişene, iar apoi fiica sa, pentru că a învăţat bine, a obţinut repartiţie la Reşiţa, în 1969. Şi de atunci au rămas pe malurile Bârzavei, unde locuiesc. Care este secretul longevităţii? Femeia spune că nu bea, nu fumează şi că duce o viaţă liniştită.

Printre cei vizitaţi de reprezentanţii municipalităţii s-a numărat şi Paraschiva Vinulescu, de 92 de ani, pe care aceştia au găsit-o împreună cu familia, şi care s-a bucurat de vizita reprezentanţilor autorităţii locale. Delegaţia de la primărie a fost condusă de Maria Miulescu, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    In numele soacrei mele NICHITA ECATERINA din Resita, strada Fagarasului, ajunsa la etatea de 98 de ani, tin sa multumesc domnului primar MIHAI STEPANESCU cat si CONSILIULUI LOCAL pentru cadoul de MOS NICOLAE pe care l-au oferit unei persoane de varsta inaintata. Profitand de sarbatorile de iarna va dorim un CRACIUN FERICIT si un LA MULTI ANI traditional!

Adaugă comentariu