Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa spune că, dacă şefa PSD Caraş ar reuşi să-l ajute la Bucureşti să pună lucrurile pe roate pentru ca nemţii să poată face tunuri la Reşiţa, ar fi deschis să facă, mai mult decât Adrian Torma, poze în orice poziţie, fără nicio jenă.

Vizavi de fotografia în care Adrian Torma, primarul oraşului Moldova Nouă, apare alături de Luminiţa Jivan, liderul social-democraţilor cărăşeni, şeful administrativului reşiţean crede că este una firească, în cazul în care edilul din Clisură ar fi fost ajutat în mod real de deputatul cărăşean.

„În primul rând vreau să vă spun că focusul meu, în aceşti doi ani, a fost pe fonduri europene, a subliniat Popa. Noi estimăm să atragem de la Bruxelles cam 150 de milioane de euro. Aici nu am avut nevoie şi nici nu avem nevoie de implicarea nicicărui politician de nivel central: deputaţi, senatori şi aşa mai departe. Ne-am descurcat, ne descurcăm foarte bine şi eu sunt foarte mulţumit de activitatea pe care colegii mei din Primărie au făcut-o, şi mă refer aici în primul rând la Proiecte europene, urmează să vedem cum se descurcă cei de la Investiţii să gestioneze lucrările“.

Chiar şi aşa, primarul Ioan Popa e conştient că nu e singur pe lume, iar în capitală sforile se trag altfel. În consecinţă, a precizat: „Dacă pe proiecte care vor putea fi finanţate din fonduri guvernamentale – şi mă refer aici la proiect alpin de telegondolă, pârtii de schi, dezvoltare alpină Semenic sau drumul de 5 kilometri, de la Kilometrul 8, până în Valea Ţerovei, cu acces al fierului vechi spre TMK sau cu acces spre Parcul Industrial – accesul va fi facilitat prin intermediul Ministerului Dezvoltării, în speţă cu ajutorul Luminiţei Jivan să zicem, eu personal voi face poze din toate poziţiile cu ea. Voi face oricâte poze se consideră a fi necesare, nu mă voi feri de lucrul ăsta. Dar dacă Luminiţa Jivan va putea să dinamizeze trecerea memorandumului lui Rheinmetall cu Ministerul Apărării, la fel, voi face poze cu ea şi pe tun, şi pe tancuri, şi pe transportoare blindate. Pe ce se doreşte, fără nicio jenă! (…) Consider că un primar trebuie să uziteze de toate mijloacele civilizate, morale, pentru a-şi pune în practică interesele pentru comunitatea pe care o reprezintă“.

4 Comments

 1. Domnule Primar Ioan Popa
  Nu stiu daca cititi acest ziar dar eu scriu si pentru informarea resitenilor, pentru ca agitati de foarte mult timp problema cu Rheinmetall si Arsenal (IMR) Resita! Cunosc foarte bine problema si am lucrat mult in domeniu. In lume in urma incetarii razboiului „rece” industria militara mai are comenzi doar pentru 7% din capacitatea totala. Firmele care vin pe aici ar accepta sa fabrice in cooperare cu noi cu conditia ca noi sa cumparam acele produse! Din moment ce Romania s-a hotarat sa se doteze cu transportoare blindate americane (prin elvetieni) e de la sine inteles ca nu va accepta un al doilea tip de transportor ( ce armata din lume are in dotare mai multe tipuri de transportoare sau tancuri?) Firma americana foloseste turela Rafaell de la israelieni, care au si deschis o fabrica pentru turele la Turnu Magurele unde au deja 150 angajati! Asa ca toata zarva asta cu Rheinmetall este doar o futuna in lighean, sau tema pentru campania electorala care urmeaza!

 2. Rheinmetall nu o sa vina la Resita ! Nu mai bate apa in piua. Spune cu cate orase/companii a discutat aceasta firma !
  Nici halele din M9 nu o sa fie rascumparate, ca e ilegal. Nu mai mintiti. Faceti ce puteti , fiti credibili , fiti corecti.
  Treaba cu dezvoltarea in zona Mociur e posibila, facet sa adevina realitate.

  Si faceti drumurile ca daca vine un investitor azi, maine pleaca. Fiti gospodari nu visati doar rachete

 3. Ce „”amuzant”” sunteti,Dom Primar!Nu cred ca Doamna Jivan arde de nerabdare sa se imortalizeze cu dumneavoastra!Oricat de „”tentant”” suna oferta dumneavoastra si la ce pozitii visati….cu tunuri,mitraliere si rachete…,lasati-o sa isi faca treaba,pe care oricum o face mai bine decat dumneavoastra si nu mai blufati ieftin,ca la poker…Nu va mai crede nimeni!Iar despre poze,faceti-le singur la Valiug,ca acolo aveti mosia,unde va place atat de mult sa zaboviti…In orice anotimp si zi din saptamana,cu oricine doriti din lumea „buna”” a zonei…si nu numai!

 4. Eu zic sa va fotografiati cand vine firma Tesla, pe care cu surle si trambite o anuntati cand ati fost in campanie electorala! Acum s-a mai domolit entuziasmul sau s-a mutat mai spre munte, pe unde aveti afaceri…. de aceea si drumul spre munte va doare mai mult. Cat despre Resita aici aveti alte scopuri cum sunt cresterile de impozite, constructia de piramide, baze pe Luna, pitici pe creer…..

Adaugă comentariu