Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa spune că, dacă şefa PSD Caraş ar reuşi să-l ajute la Bucureşti să pună lucrurile pe roate pentru ca nemţii să poată face tunuri la Reşiţa, ar fi deschis să facă, mai mult decât Adrian Torma, poze în orice poziţie, fără nicio jenă.

Vizavi de fotografia în care Adrian Torma, primarul oraşului Moldova Nouă, apare alături de Luminiţa Jivan, liderul social-democraţilor cărăşeni, şeful administrativului reşiţean crede că este una firească, în cazul în care edilul din Clisură ar fi fost ajutat în mod real de deputatul cărăşean.

„În primul rând vreau să vă spun că focusul meu, în aceşti doi ani, a fost pe fonduri europene, a subliniat Popa. Noi estimăm să atragem de la Bruxelles cam 150 de milioane de euro. Aici nu am avut nevoie şi nici nu avem nevoie de implicarea nicicărui politician de nivel central: deputaţi, senatori şi aşa mai departe. Ne-am descurcat, ne descurcăm foarte bine şi eu sunt foarte mulţumit de activitatea pe care colegii mei din Primărie au făcut-o, şi mă refer aici în primul rând la Proiecte europene, urmează să vedem cum se descurcă cei de la Investiţii să gestioneze lucrările“.

Chiar şi aşa, primarul Ioan Popa e conştient că nu e singur pe lume, iar în capitală sforile se trag altfel. În consecinţă, a precizat: „Dacă pe proiecte care vor putea fi finanţate din fonduri guvernamentale – şi mă refer aici la proiect alpin de telegondolă, pârtii de schi, dezvoltare alpină Semenic sau drumul de 5 kilometri, de la Kilometrul 8, până în Valea Ţerovei, cu acces al fierului vechi spre TMK sau cu acces spre Parcul Industrial – accesul va fi facilitat prin intermediul Ministerului Dezvoltării, în speţă cu ajutorul Luminiţei Jivan să zicem, eu personal voi face poze din toate poziţiile cu ea. Voi face oricâte poze se consideră a fi necesare, nu mă voi feri de lucrul ăsta. Dar dacă Luminiţa Jivan va putea să dinamizeze trecerea memorandumului lui Rheinmetall cu Ministerul Apărării, la fel, voi face poze cu ea şi pe tun, şi pe tancuri, şi pe transportoare blindate. Pe ce se doreşte, fără nicio jenă! (…) Consider că un primar trebuie să uziteze de toate mijloacele civilizate, morale, pentru a-şi pune în practică interesele pentru comunitatea pe care o reprezintă“.