Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Lunile de vară sunt reprezentate printr-o creştere a numărului de persoane fizice care doresc să-şi oficializeze starea economică pentru a putea accede la facilităţi fiscale generate pentru domeniul agricol.

Luna mai a acestui an întăreşte regula, prin prisma datelor înregistrate de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Ponderea persoanelor fizice faţă de cele juridice care au luat fiinţă pe parcursul lunii trecute în Caraş-Severin s-a schimbat, în aşa fel încât, din totalul de 92 de operaţiuni de înmatriculare efectuare, doar 38 sunt SRL-uri (două beneficiind de reducerile de taxe alocate debutanţilor) şi restul de 54 – persoane fizice autorizate.

Cele mai munle au decis să devină persoane fizice autorizate ca formă juridică (PFA), 20 – întreprinderi individuale (II) şi un singur agent economic s-a organizat ca întreprindere familială. Minusul cel mai important de pe parcursul lunii trecute se înregistrează în ceea ce privește capitalul străin adus în județ, doar două astfel de firme luând naştere – una din Germania (în domeniul producerii de cosmetice) şi una din Republica Moldova (în domeniul comerţului cu autoturisme).

Adaugă comentariu