Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, le cere primarilor, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, să rezolve problema deszăpezirii străzilor comunale, ei fiind direct răspunzători pentru situaţiile create de zăpada abundentă.

„Am cerut primarilor, încă de la instituirea Codului Galben, să fie pregătiţi şi să intervină rapid pentru degajarea zăpezii de pe străzi. Cu toate acestea, sunt foarte mulţi primari care ignoră acest aspect. Cei de la Drumuri Judeţene şi-au făcut treaba şi chiar mai mult decât atât, îi ajută şi pe primari, pe drumurile comunale. Însă, nu pot face toată treaba în locul acestora“, a declarat prefectul Octavian Ţunea. În prezent, la nivelul judeţului Caraş-Severin toate drumurile sunt deschise, dar se circulă în condiţii de iarnă. Nici în ceea ce priveşte alimentările cu energie electrică sau gaz, nu sunt probleme în Caraş-Severin, a mai precizat Octavian Ţunea. Pe de altă parte, chiar dacă nămeţii nu pun probleme deosebite, există trei şcoli care sunt închise.

„Este vorba despre unităţile de învăţământ din Copăcele, Zorlenţu Mare şi Iabalcea. Momentan monitorizăm situaţia şi în momentul în care condiţiile de trafic vor fi favorabile vor începe şi cursurile“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, prof. Mircea Meilă. Pe lângă acestea trei, ieri au fost suspendate cursurile şi la şcoala din Grădinari, iar pentru perioada 7-9 februarie sunt solicitări de suspendare şi la unităţile de învăţământ din Lupac, Vodnic, Rafnic şi Clocotici.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu