Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conferinţa de presă de marţi a început cu anunţul prefectului că protestele vor continua în judeţ până la finele lunii ianuarie.

„După cum ştiţi, eu m-am întâlnit cu delegaţia protestatarilor şi le voi transmite doleanţele către autorităţile centrale. Am observat că baza lor o constituie revoluţionarii care luptă pentru indemnizaţiile lor şi care cred că eu am ceva cu ei. Nu, nu am nimic cu revoluţionarii din judeţ, dar am cerut premierului României să se constituie comisii în fiecare judeţ, care să studieze veridicitatea fiecărui dosar“, spunea Ţunea.

Prefectul a mai amintit că de trei ani este în această funcţie, însă, de fiecare dată când semna tabelul cu revoluţionari, numărul acestora era altul.

„Ultima listă semnată cuprindea 507. Acum o lună, au venit la mine asociaţiile lor, care mi-au înmânat o listă cu 143 de persoane şi susţineau că aceştia sunt cei adevăraţi, rugându-mă să le aranjez o întâlnire cu premierul pentru a-i prezenta cum se fabrică revoluţionarii. Nu mai vreau să bag zâzanie, dar am un bileţel cu cei proaspăt făcuţi. De aia spun că trebuie verificaţi, trebuie oprită fabrica de revoluţionari, pentru că nu e corect să se taie indemnizaţiile celor adevăraţi pentru nişte impostori“, a mai precizat Octavian Ţunea.

Cât despre proteste, prefectul a spus: „Credeţi că această guvernare a luat de plăcere măsurile de austeritate? Nu. Problema e că multe nu s-au aplicat şi la nivel înalt, cum ar fi de exemplu reducerea de bugetari“.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu