Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Începând cu acest an şcolar, preşcolarii şi elevii vor face „Şcoala altfel“. În cadrul acestui program, în săptămâna 2-6 aprilie, fiecare unitate de învăţământ va desfăşura un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Simultan se organizează fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare.

Programul îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi nonformale care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante. În această săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obişnuit, dar elevii au obligaţia de a participa la activităţile pentru care s-au înscris, absenţele fiind înregistrate în catalog.

Tipurile de activităţi care pot fi organizate în cadrul acestei săptămâni pot include activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare, inclusiv voluntariat, caritate, implicare activă în societate, responsabilitate socială, relaţii şi comunicare.

De asemenea, pot fi organizate activităţi de educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului sau de educaţie rutieră. Printre altele, aceste activităţi se vor organiza în ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educaţie media şi cinematografică, competiţii, mese rotunde, dezbateri, activităţi de voluntariat sau schimburi de experienţă.

Atât elevii, cât şi cadrele didactice vor alege activităţile la care doresc să participe, din lista celor propuse de fiecare unitate de învăţământ în parte.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu