Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Joi dimineaţa, în jurul orei 5.00, pompierii militari au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la un autoturism parcat pe Aleea Tranadafirilor din Reşiţa.

La sosirea echipajului de pompieri, focul ardea la motorul maşinii, existând riscul extinderii sale la celelalte autoturisme parcate în apropiere. Din fericire nu erau persoane rănite, iar focul a fost stins înainte să se extindă.

„Cauza probabilă de producere a incendiului poate fi, în acest caz, folosirea intenţionată a sursei de aprindere“, este opinia oficială a ISU Semenic. În istoria recentă a municipiului de pe Bârzava au mai fost cazuri de autoturisme incendiate intenţionat, ca metodă de intimidare. De asemenea, şi Poliţia municipiului Reşiţa a fost sesizată cu privire la faptul că autoturismul a fost distrus prin incendiere.

În urma cercetărilor efectuate de echipa deplasată la faţa locului s-a constatat că autoturismul, înmatriculat în străinătate, aparţine lui Ciprian K., în vârstă de 35 de ani. Bărbatul a declarat că nu a avut niciun conflict cu vreo persoană. „Din primele cercetări cauza probabilă a incendiului ar fi pornit de la una dintre anvelope, însă la faţa locului nu a fost găsit niciun recipient cu substanţe inflamabile. În cauză se continuă investigaţiile fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere“, se aminteşte în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Flavius Rotariu