Caraş-Severin, Romania

„De fiecare dată când plouă, rememorez inundaţia din 1997, ale cărei urmări încă se mai văd la noi în curte“, a deschis discuţia Constantin Jianu, reşiţean ce locuieşte pe strada Văliugului şi care a trimis o sesizare la redacţie.

Conducta de pe strada ValiuguluiNe-am deplasat la domiciliul acestuia şi am putut observa o conductă de transport a apelor pluviale ce dă într-un cămin colector chiar în faţa casei acestuia. Pentru că miercuri a fost vreme frumoasă, imaginea părea destul de paşnică. La câţiva metri în josul străzii, câţiva muncitori ce participau la lucrări ISPA tocmai făceau racorduri la câteva conducte. Aceştia ne-au arătat cât de colmatată era ţeava principală de colectare.

„Această conductă preia apele pluviale, dar acum lucrează la mai puţin de 20% din capacitate. Atunci când plouă, se umple căminul şi preaplinul se revarsă, iar eu am ghinionul să locuiesc chiar în calea apei. Ori de câte ori am solicitat sprijin din partea autorităţilor mi s-a spus că se va rezolva. Mă rog zilnic să nu mai stau în calea unor viituri. Dar chiar şi ploile mai zdravene lasă urme“, a mai aprecizat Constantin Jianu.

Flavius Rotariu