Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Biserica romano-catolică din Brebu Nou a găzduit, weekend-ul trecut, recitaluri muzicale. Sâmbătă, a avut loc un concert de jazz susţinut de chitaristul Toni Kuhn şi Liviu Butoi, la saxofon. Concertul ce i-a avut ca protagonişti pe Toni Kuhn şi Liviu Butoi a fost ca o completare a atmosferei de la Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna.

„Dacă festivalul de jazz este o manifestare amplă, recitalul din această biserică este ca o muzică de cameră, un moment intim, de trăire autentică şi de vibraţie intens expresivă, ce au oficiat acest act de devoţiune faţă de creativitatea celor doi apreciabili artişti, ce ne-au oferit şi surprize plăcute. În ceea ce priveşte publicul, pot spune că este unul extraordinar de receptiv, de senzitiv. Nu te aştepţi ca în vârful unui sătuc de munte la acest lucru. Sunt plăcut surprins de acest lucru, de faptul că într-o naţie sufocată de manele, există sentiment pentru muzica adevărată, destul de complexă, de interesantă şi insolită“, a declarat Florian Lungu, moderatorul evenimentului. La rândul său, protagonistul concertului, Liviu Butoi, a concertat, pentru a treia oară în Biserica Romano-Catolică din Brebu Nou, în 2006, 2011 şi în 2012.

„Prima oară am cântat aici, în biserică, alături de Mircea Tiberian, iar anul trecut, tot cu el, iar la câteva piese şi cu Luiza Zan. Acum, am fost alături de Toni Kuhn, cu care, în ultimii doi ani, am cântat destul de mult şi în formulă mai mare, cu secţie ritmică. Recitalul pe care l-am susţinut în acest an este meritul Societăţii Culturale Metarsis“, a precizat Liviu Butoi. Organizatorul acestor manifestări culturale este Societatea Culturală „Metarsis“, cu sprijinul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional Caraş-Severin şi al Librăriei „Semn de Carte“ din Reşiţa.

Flavius Rotariu