Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Câteva zeci de persoane au decis să îşui restabilească domiciliul pe raza judeţului.

Potrivit bilanţului prezentat recent, la ghişeele Serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple au fost primite şi soluţionate, pe parcursul anului trecut, un număr de 10.037 cereri pentru eliberarea paşapoartelor, din care 5.613 cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice şi 4.424 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare.

În cursul anului 2014, au fost primite de la autorităţile competente 250 comunicări prin care s-a dispus suspendarea temporară a dreptului la libera circulaţie în străinătate faţă de 217 cetăţeni români care au domiciliul pe raza judeţului.

Au fost primite şi soluţionate 76 cereri privind (re)stabilirea domiciliul în România depuse de cetăţenii români care au avut anterior domiciliul în străinătate şi au solicitat eliberarea cărţii de identitate la serviciile de evidenţă a persoanelor. În urma activităţii desfăşurate a fost încasată la bugetul de stat suma de 223.184 lei, reprezentând taxe consulare pentru eliberarea paşapoartelor, amenzi contravenţionale încasate și taxe eliberare adeverinţe.

Adaugă comentariu