Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spune primarul Reşiţei, precizând că, din vina lipsei de materiale, s-a ajuns la situaţia înlocuirii dalelor. Dar cu ce?

„Ştiţi, eu nu înjur, dar de fiecare dată când calc pe dalele din Centrul Civic, nu pot să nu rostesc, în gând, o vorbă de duh“, ne mărturiseşte o femeie, una dintre miile de persoane nemulţumite de ceea ce s-a întâmplat cu inima administrativă a urbei.

„Discutând cu foarte mulţi reşiţeni, am considerat că nu este bine ca acest centru – eu l-am numit deseori centru de unică folosinţă – să fie făcut aşa de un grup foarte restrâns, este de părere Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Nu e firesc ca doar cineva anume să decidă într-un asemenea proiect. Este vorba despre o dezbatere largă, am solicitat expres părerea tuturor arhitecţilor, am făcut adrese către fiecare arhitect al Reşiţei, către toate instituţiile, am apelat la intervenţia tuturor reşiţenilor şi a organizaţiilor să intervină cu propuneri. Ce lipseşte la acest centru, ce s-ar dori la un viitor centru? Este o dezbatare potrivită, fixată pentru data de 17 septembrie, dar sugestii noi le aşteptăm în formă scrisă, până în data de 2 decembrie. (…) Cred că este cazul ca, la acest proiect, să contribuie fiecare în mod constructiv“.

Potrivit edilului, Centrul Civic trebuie să aibă un dublu scop, şi pietonal, dar şi carosabil, pentru a permite intervenţiile de urgenţă sau a unor vehicule agabaritice, care să permită o îmbinare a spaţiilor verzi cu elementele arhitecturale, urmând să cuprindă un nou monument dedicat evenimentelor din Decembrie 1989, dar şi alte elemente care trebuie luate în considerare.

Edilul a precizat că se are în vedere şi schimbarea dalelor, a căror perioadă de garanţie a expirat, fiind epuizat şi stocul de rezervă. Maşinile mari, care veneau de zilele berii sau pentru diferite concerte au acutizat, treptat, situaţia. În plus, raritatea teraselor din Centru (faţă de alte oraşe) este cauzată de lipsei reţelelor, existente doar în anumite zone ale pieţei. Şeful administrativului reşiţean a precizat că vinovaţii n-au răspuns în niciun fel până acum, iar „Centrul ăsta este clar că n-o mai duce“.

3 Comments

  1. iulicafarafrica Reply

    i s-a terminat mălaiul lui filipescu ,abonatul de serviciu la lucrările pe bani publici și vreți să-i mai dați?

  2. Chiar se mai crede ca in Resita cu aceasta conducere,consiliu local,consiliu judetean, tov. primar,tov. presedinte se va mai face ceva pt asa zisul municipiu,resedinta de judet ???????? ……………NICIODATA

Adaugă comentariu