Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţia de Protecţie a Mediului a depus miercuri o întâmpinare în cazul revocării acordurilor pentru microhidrocentrale.

Directorul instituţiei, Sebastian Purec, susţine că astfel a răspuns exact şi punctual fiecărei motivaţii aduse de Federaţia Coaliţiei Natura 2000 România. Vă reamintim că organizaţia a solicitat revocarea acordurilor de mediu emise de reprezentantul Ministerului Mediului în județ pentru construirea a două microhidrocentrale în apropierea comunei Zăvoi.

„Din punct de vedere legal, m-am asigurat că am respectat procedurile prevăzute de actele normative în vigoare. De împărţit dreptatea se ocupă alt minister. Etapa noastră de procedură vine după ce autoritatea locală eliberează un certificat de urbanism. Unitatea administrativ–teritorială a arătat, în scris, că doreşte investiţia respectivă şi, prin hotărâre de consiliu loca a declarat-o de utilitate publică locală, existând şi un PUZ (plan urbanistic zonal – n.r.). Există, deci, intenţia comunităţii de a avea în zonă o asemenea construcţie. Trebuie să precizez că procedura a demarat de vreo cinci ani şi că, la toate actele emise au fost respectate prevederile legale în vigoare la momentele respective. Nu aveam la momentul respectiv semnat parteneriat cu WWF privitor la microhidrocentrale. Acesta a fost semnat în decursul acestui an“, a explicat Sebastian Purec, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Caraş-Severin.

Precizăm că federaţia solicită revocarea acordurilor de mediu eliberate de APM pentru construcţia microhidrocentralelor „Şucu şi Olteanu“ şi „Bistra Mărului“.

1 Comment

  1. Ar trebui sa facem o petitie pe net si sa cerem Guvernului sa schimbe denumirea acestei institutii intr-una care sa-i reflecte de fapt activitatea: Agentia pentru Distrugerea Mediului. Este chiar culmea coruptiei. APM-ul in loc sa se judece cu distrugatorii de mediu se judeca cu aparatorii naturii! Auzi cu ce argument vin, cu o hotarare de consiliu local! Dupa mintea lor corupta o hotarare de consiliu local este deasupra legilor. Se pare ca daca te uiti la ierarhia actelor normative si ai in campul vizual si mita substantiala pe care ai primit-o vederea iti joca feste.

Adaugă comentariu