Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Toţi cei nouă sportivi de la FCM Reşiţa au şanse să urce pe podiumul de premiere. În perioada 26-28 iulie a.c. se vor desfăşura la Bucureşti, mai precis în Sala Sporturilor din Chiajna, se vor desfăşura întrecerile Campionatelor Naţionale Individuale de seniori, lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane.

Printre finalişti se vor regăsi şi nouă dintre componenţii secţiei de profil a Clubului Sportiv Municipal Reşiţa, pregătiţi de antrenorul emerit Adrian Dacica, care îi şi însoţeşte la competiţie. Este vorba despre Valentin Popescu, Andrei Franţ, Vlad Caraş, Cristian Bodrun, Constantin Dănilă, Olivia Neagu, Alfred Loba, Adam Babaioana şi Lucian Şolga. Aceştia au pornit spre Bucureşti în cursul zilei de joi, 25 iulie a.c.

Pentru că astăzi sunt programate înscrierea şi validarea participanţilor, şedinţa tehnică şi primul cântar oficial.

„Sportivii noştri sunt foarte bine pregătiţi, ne-a declarat prof. Adrian Dacica. Chiar dacă unii dintre ei au participat la naţionalele pe echipe, în urmă cu o săptămână, sperăm să obţinem cât mai multe medalii şi cât mai preţioase. Am încredere în ei şi suntem optimişti. Important este faptul că nu au probleme de sănătate şi pot lupta la capacitatea maximă”.

La rândul său, Rusalin Fîc, directorul general al clubului reşiţean a precizat: „Este un examen mai deosebit, fiindcă se luptă la cel mai înalt nivel al luptelor româneşti. Dar, aşteptăm de la unii sportivi să-şi reconfirme valoarea, iar de la alţii să o demonstreze. Deci, toţi au obligaţia să se conecteze total la concurs, pentru că, sunt convins, fiecare dintre ei îşi doreşte să urce pe podiumul de premiere”.

Să mai spunem că, în conformitate cu reglementările federaţiei de specialitate, „sportivii cu dublă cetăţeni, care nu reprezintă România în competiţiile oficiale internaţionale, nu au acces în campionatul naţional individual, ci numai în competiţia naţională pe echipe”.

Adaugă comentariu