Caraş-Severin, Romania

GÂRNIC – Nicolae Tismănariu, primarul comunei Gârnic, ne-a vorbit despre investiţiile prioritare ale acestui an, printre acestea numărându-se şi asfaltarea drumului Padina Matei – Moldova Nouă.

Lucrările de modernizare a drumului comunal ce leagă satul Padina Matei (comuna Gârnic) de oraşul Moldova Nouă vor fi reluate din primăvară, fiind sistate pe parcursul lunilor de iarnă. În total, cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), vor fi asfaltaţi zece kilometri de drum. „Mă bucur că am reuşit să obţinem finanţare pentru reabilitarea acestui tronson, care este foarte prost, şi pe care se circulă cu dificultate“, a explicat primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu.

Zilele acestea va fi semnat şi contractul cu firma care se va ocupa de reabilitarea primăriei, iar până în 10 februarie, asigură edilul, se va finaliza şi proiectul tehnic pentru construirea unui dispensar uman în satul Padina Matei. „Nu avem medic la Padina Matei, bolnavii fiind nevoiţi să se trateze la Moldova Nouă sau la Reşiţa. Chiar astăzi (marţi, 27 ianuarie – n.r.) am adus un bolnav la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa. Acest lucru nu va mai fi însă nevoie, odată finalizat dispensarul. Cel puţin, nu pentru cazurile minore. Banii pentru cele două investiţii vor fi alocaţi tot de către MDRAP“, a mai precizat primarul din Gârnic.

Până în primăvară, Nicolae Tismănariu speră ca cei 30 de preşcolari din Padina Matei, care îşi desfăşoară activitatea în prezent în şcoala din localitate, să se mute în casă nouă. Construcţia noii grădiniţe a fost finalizată recent, graţie unui proiect derulat de Primărie în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei.

„Investiţia se ridică la suma de 750.000 de lei, iar ea este mai mult decât binevenită, pentru că la Padina Matei nu exista o astfel de unitate de învăţământ. Lucrările care au rămas nerealizate sunt de exterior, iar ele reprezintă partea noastră de cofinanţare. Va trebui până în primăvară să construim gardul de împrejmuire al imobilului, dar şi să amenajăm un spaţiu de joacă şi câteva alei. După aceea, vom putea muta copiii în acest spaţiu“, a concluzionat Nicolae Tismănariu.